Presedintele comisiei parlamentare de control al SRI a anuntat ca in perioada urmatoare va demara procedurile de modificare a legilor din domeniul sigurantei nationale, modificari cerute insistent de catre presedintele Klaus Iohannis, transmite News.ro.

"Am discutat astazi despre pachetul de legi, unii au vorbit de zece, altii de 12 sau 14. Ne intereseaza sa modificam, sa completam, sa aducem la zi legea securitatii nationale, legea de organizare si functionare a SRI. Se pare ca este urgent sa clarificam statutul ofiterului de informatii, de asemenea, sa venim cu completari la legea privind terorismul. Sunt si alte acte normative", a anuntat Adrian Tutuianu.

El a mai spus ca trebuie modificate si actele normative in baza carora functioneaza comisia de control al SRI.

"Sa aducem la zi hotararea Parlamentului nr. 30 din 1993 si sa venim in fata Camerelor reunite cu un proiect de modificare si completare a acestei hotarari pentru ca din 1993 pana astazi evident a trecut foarte mult timp. Este vorba de hotararea privind functionarea comisiei de control parlamentar asupra activitatii SRI. De asemenea, vom elabora si vom supune aprobarii legale regulamentul de organizare si functionare al comisiei, care de asemenea este foarte vechi, din anii 90", a mai explicat Tutuianu.

Presedintele comisiei de control al SRI a anuntat ca, impreuna cu mai multi colegi parlamentari, va merge in control la o serie de structuri centrale si locale ale Serviciului Roman de Informatii.

"Programul de control il vom incepe dupa ce finalizam audierile pe subiectele care sunt presante. Repet, structuri centrale ale serviciului, dar vom merge in control si la directii de informatii din judete in aceasta perioada. Programul de control evident ca nu este public. Daca sunt constatari ale noastre care pot fi facute publice, le vom face", a mai spus el.