Comisiile reunite de buget au adoptat, vineri, pe articole, textul proiectului de buget pe 2017, fiind adoptate cateva amendamente pe fond, fara alocari de sume bugetare. Sambata, parlamentarii vor incepe discutiile asupra ordonatorilor de credite, care vor dura pana la miezul noptii, dezbaterile finale fiind asteptate sa se incheie duminica seara, transmite News.ro.

Cele 68 de articole ale Legii bugetului de stat pe 2017 au fost adoptate, vineri seara, dupa doua ore de discutii, de catre parlamentarii din comisiile reunite de buget.

Au fost adoptate amendamente pe fond, care nu implica alocari bugetare. Alte cateva amendamente au fost discutate, dar ele presupun fonduri suplimentare, si vor fi votate abia odata cu discutiile asupra ordonatorilor de credite.

Programul comisiilor prevede ca parlamentarii sa se reuneasca sambata, pentru a incepe dezbaterile asupra ordonatorilor de credite, incepand cu Administratia Prezidentiala, de la ora 10.00. Sambata, ultima institutie va veni agentia publica de presa, in jurul orei 23.15.

Deputatul ALDE Varujan Vosganian a comentat sarcastic ca nu este bun acest program. "Daca votam dupa 9 seara, iar ne acuza si protesteaza", a spus parlamentarul.

Duminica, programul audierilor vor dura pana la ora 20.00.