Presedintele PMP, Traian Basescu, a declarat, miercuri, ca nu va demisiona de la sefia partidului, asa cum a fost gresit interpretata postarea sa de marti, de pe Facebook, precizand ca este vorba doar despre o "predare graduala" a stafetei catre o alta "generatie", lucru care se va intampla la Congresul PMP din septembrie, scrie News.ro.

"Am inteles ca unii jurnalisti mi-au anuntat demisia. (...) Vorbesc de o predare graduala a atributiunilor si de pregatire a partidului pentru alegerile din 2019 si 2020. Eu mi-am informat presedintii executivi inca de acum o luna (...) ca la inceperea sesiunii parlamentare vom incepe un proces de tranzitie", a spus el.

Basescu a explicat ca acest proces de tranzitie presupune analiza alegerilor, decizii de inlocuire in conducerea organizatiilor cu rezultate slabe, alegeri in teritoriu si, in final, congres.

Liderul PMP a adaugat ca acest congres ar putea avea loc in luna septembrie. El a dat de inteles ca nu va mai candida pe viitor la vreo functie in partid si nici la o functie publica.

"Banuiesc ca nu ma mai vede nimeni candidand prin 2019 la parlamentare si in 2020 la Parlamentul Romaniei", a spus Basescu.

Traian Basescu a anuntat, marti, pe Facebook, ca intentioneaza sa paraseasca functia de presedinte al PMP si ca va declansa procedurile de "predare a stafetei", el afirmand ca si-a atins obiectivul de a crea un partid nou care sa acceada in Parlamentul European si in Parlamentul Romaniei.