Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat presei, sambata, la finalul Consiliului Reprezentantilor Unionali (CRU) de la Targu Mures, ca nu vede nicio problema in vizita liderului rus, Vladimir Putin, si eventuala vizita a presedintelui american, Donald Trump, la Budapesta, fiindca cei doi sefi de stat nu ar merge acolo 'pentru a rezolva relatiile romano-maghiare', informeaza Agerpres.

"Nu vad nicio problema in vizita lui Putin si in vizita lui Trump la Budapesta in ceea ce priveste relatiile romano-maghiare. Deci, nu se duc acolo ca sa rezolve relatiile romano-maghiare. Nu vor fi din cauza acestor vizite nici mai bune, nici mai proaste. Depinde de noi, depinde de romani, in primul rand, si depinde de unguri, in al doilea rand, cum vor gestiona aceste relatii in perioada urmatoare", a spus liderul Uniunii.

"Si eu sunt convins ca relatiile se vor imbunatati, nu se vor inrautati, sunt convins ca atat Romania, cat si Ungaria sunt interesate in a imbunatati aceste relatii. Eu cu pareri, conspiratii si speculatii nu ma ocup, consider ca nu sunt lucruri fondate", a adaugat Kelemen Hunor.