Liviu Dragnea a declarat vineri ca Guvernul trebuie sa ia o decizie in privinta ordonantelor care vizeaza gratierea si modificarile legislatiei penale, pe care "sa o intelegem toti". Liderul PSD a afirmat, legat de faptul ca "s-a spus ca sunt facute pentru mine", ca pe el nu il intereseaza intrucat i se pot "face dosare unul dupa altul".

"Am fost putin plecat atunci, eu astept de la guvern cand au de gand sa faca ceva sa fie hotarati si rigurosi. Astept si eu sa vad ce decizie iau.

Am vazut sau am auzit sau mi-au spus mai multi ca se discuta ca sunt facute pentru mine. Pe mine nu ma intereseaza. Ca s-o discutam foarte clar, indiferent ce prevederi vor fi in acele ordonante, mie oricum mi se pot face dosare unul dupa altul. Eu nu ma imbat cu apa rece ca vor face ei nu stiu ce ordonante si o sa ma scape sistemul din mana. Nu cred asa ceva pentru ca miza este foarte mare

Astept cu foarte mare interes sa vad ce pozitie are guvernul, una pe care sa o intelegem toti" a spus Dragnea, intrebat despre aceste ordonante, dupa ce joi a declarat ca nu a stiut ca guvernul vrea sa le dea cand s-a a aflat in SUA.

Intrebat daca isi mai asuma intreaga responsabilitate pentru Guvern, Dragnea a afirma: "Am spus eu ca sunt negative? Nu. Doar ca trebuie sa ia o decizie. Foarte important, mai important decat sa nu iei nici o decizie e sa iei o decizie."

"Astept cu foarte mare interes si curiozitate sa vad guvurneul ca are o pozitie pe care sa o intelegem cu totii", a mai spus Dragnea.

Dragnea a declarat joi, pentru Digi24, ca a vazut proiectul ordonantei de urgenta pentru gratiere dupa ce s-a intors din vizita in Statele Unite si nu a inteles exact la ce se refera. El sustine ca asteapta de la premier si ministrul Justitiei clarificari si ca nu a vorbit cu cei doi despre ordonanta. Intrebat daca in calcul angajarea raspunderii pe aceasta chestiune, Dragnea a raspuns: "Nu sunt la Guvern".

Intrebat daca, on privinta ordonantelor, ia in calcul angajarea raspunderii, Dragnea a raspuns: "Eu nu sunt la Guvern. Nu, vorbesc foarte serios. In subiectul asta trebuie sa vorbiti cu Guvernul. Cu premierul si cu ministrul Justitiei. Si eu m-am uitat cu foarte multa curiozitate, dupa ce m-am intors din America, n-am inteles foarte mult, exact ce vor sa faca, astept si eu sa vad totuti o linie clara. Nici nu am vorbit cu ei si nici nu vreau sa vorbesc cu ei acest lucru."