Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat marti ca nu intelege de ce presedintele Klaus Iohannis propune la referendumul pe care l-a initiat ca poporul sa-si exprime vointa cu privire la continuarea luptei anticoruptie, in conditiile in care, spune el, "si noi sustinem asta".

HotNews.roFoto: Hotnews

Dragnea a fost intrebat de jurnalisti, marti seara, la finalul discutiilor avute cu premierul Sorin Grindeanu si mai multi ministri pe tema proiectului de buget pe anul 2017, la sediul PSD din Baneasa, despre procedura declansata de seful statului pentru organizarea unui referendum national privind "Continuarea luptei impotriva coruptiei si asigurarea integritatii functiei publice".

"Sincer, nici nu stiu ce sa mai spun. Noi incercam si facem toate eforturile sa ne concentram pe actul de guvernare, pe buget, care mi se pare foarte important. E important si referendumul, dar cred ca bugetul e foarte important pentru ca de aici pleaca dezvoltarea sau nedezvoltarea acestei tari. In rest, cu referendumul, sa citesc maine adresa de la dl presedinte si o sa vorbesc cu dl Tariceanu.

Din punctul meu de vedere, si noi sustinem lupta impotriva coruptiei, nu imi este foarte clar de ce trebuie pusa aceasta intrebare, dar si noi sustinem asta. N-avem nimic împotriva referendumului", a raspuns Dragnea.

Seful Camerei Deputarilor a insistat ca va consulta miercuri adresa trimisa de seful statului si o va discuta cu colegii din Parlament, pentru a vedea in primul rand, spune el, "care este oportunitatea".

"Trebuie sa vedem mai intai care este oportunitatea, pentru ca, da, toti sustinem aceasta lupta anticoruptie, dar ce se intampla daca nu vin oamenii la vot si referendumul nu e validat, inseamna ca romanii nu sustin lupta anticoruptie? Nu-mi dau seama cum a gandit-o presedintele, dar sper sa nu fie parte din acest razboi despre care se vorbeste. Din partea noastra nu este niciun razboi, nu intreprindem absolut nimic impotriva presedintelui, incercam sa ne tinem de actul de guvernare cat putem, daca va continua dumnealui, sistemul cu atacuri sau amenintari impotriva noastra, o sa vedem ce facem atunci, dar deocamdata chiar vreau sa ne tinem de actul de guvernare", a sustinut Dragnea.

Intrebat de asemenea daca proiectul de ordonanta privind gratierea a fost modificat in vreun fel sau va fi prezentat in aceeasi forma, Dragnea a raspuns ca discutiile de la sediul PSD au fost "numai despre buget" si ca despre gratiere trebuie intrebat la Ministerul Justitiei.

Citeste si: