Liderul interimar al PNL Raluca Turcan solicita Guvernlui sa retraga "de indata" cele doua proiecte de Ordonanta de Urgenta privind gratierea si modificarea legislatiei penale si afirma ca ministrul Justitiei trebuie sa demisioneze.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Guvernul trebuie sa retraga, de indata, cele 2 proiecte de Ordonante de Urgenta privind gratierea si modificarea legilor din domeniul penal si sa dea asigurari ca actuala majoritate renunta la astfel de demersuri de subminare a statului de drept", afirma Turcan intr-un comunicat de presa.

"Actualul ministru al Justitiei trebuie sa demisioneze pentru incercarea sa de ciopartire a legilor penale si de gratiere a protejatilor politici" mai spune aceasta.

Potrivit lui Turcan, PNL isi asuma "sa initieze in Parlament, doar acolo unde e cazul, punerea in acord a legilor din domeniul penal cu deciziile Curtii Constitutionale, avand o consultare publica prealabila cu organizatiile magistratilor si societatea civila".

Liderul PNL considera ca o continuare a atitudinii "iresponsabile" de catre liderii PSD-ALDE "va adanci revolta oamenilor care au transmis un mesaj cat se poate de clar: Legea este pentru a fi respectata, si nu pentru a fi ocolita. O societate democratica se bazeaza pe respectarea legilor si nu pe ocolirea lor ori pe scutirea unor privilegiati politic de raspunderea legala."

"PNL isi pastreaza punctul de vedere asumat, acela de a respinge orice initiativa legislativa ce promoveaza gratieri colective, care este intarit de argumentul conform caruia astfel de masuri nu rezolva problema din penitenciare" incheie Turcan declaratia transmisa presei.