Fostul deputat Marian Neacsu, in prezent secretarul general al PSD, a fost desemnat, prin decizie a lui Sorin Grindeanu, consilier onorific al premierului in domeniul relatiei cu Parlamentul, informeaza News.ro. In februarie anul trecut, Neacsu a fost condamnat definitiv la 6 luni de inchisoare cu suspendare pentru conflict de interese, din motiv ca si-a angajat fiica la biroul parlamentar.

HotNews.roFoto: Hotnews

Neacsu, deputat de Ialomita in 2008-2012 si 2012-2016, nu a mai candidat pentru un nou mandat de parlamentar in urma acestei condamnari, insa este in continuare secretar general al partidului.

De asemenea, cantaretul de muzica populara Alexandru Pugna a fost desemnat, prin decizie de prim-ministru, secretar de stat in Ministerul Culturii si Identitatii Nationale. Absolvent de teologie pastorala ortodoxa, Pugna s-a implicat in politica inca din anii 90, iar din 2012 este vicepresedinte al Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud din partea PSD, potrivit News.ro.

Printre numirile facute luni de Sorin Grindeanu se afla si cea a lui Dan Dumitrescu secretar de stat in Ministerul Sanatatii. De profesie medic, Dumitrescu s-a specializat in chirurgia plastica, estetica si reconstructiva.

In plus, fostul senator UNPR Marian Vasiliev, fost PPDD, va prelua postul de vicepresedinte al Autoritatii pentru Administrarea Activelor Statului. Vasiliev a fost liderul factiunii din UNPR care a contestat fuziunea cu PMP.