Cantaretul de muzica populara Alexandru Pugna (PSD), pana acum vicepresedinte al Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, a fost numit secretar de stat in Ministerul Culturii si Identitatii Nationale, decizia fiind publicata luni seara in Monitorul Oficial, anunta Agerpres. Alexandru Pugna a declarat ca desemnarea sa ca secretar de stat a venit ca o surpriza, dar ca spera ca din aceasta pozitie sa se poata ocupa de partea de identitate nationala.

Alexandru Pugna este membru PSD si vicepresedinte al Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud incepand cu anul 2012. In anii 2012 si 2016 a candidat pentru o functie de deputat de Bistrita-Nasaud din partea social-democratilor, insa nu a obtinut mandatul de parlamentar.

"A fost si pentru mine o surpriza, pentru ca a fost o discutie, dar oamenii urmau sa cantareasca bine ce oferte aveau, si azi dimineata am aflat si eu. Va trebui sa merg sa vad care sunt atributiile ce imi vor fi delegate din partea ministrului. In mod cert, ceea ce mi-as dori eu este partea de identitate nationala. Pe partea aceasta, de identitate nationala, as vrea sa lucrez si partea aceasta ma intereseaza in mod cu totul deosebit", spune Alexandru Pugna.

Alexandru Pugna (55 ani) este originar din comuna Caianu Mic, judetul Bistrita-Nasaud, si are in spate o activitate artistica in domeniul folcloric de peste 30 ani. Pe langa activitatea ca solist, Pugna este si initiator si organizator al festivalurilor nationale de interpretare a cantecului popular romanesc 'Pana de Paun' si 'Valeria Peter Predescu', care au loc anual la Bistrita.

Din 2003 este absolvent al Facultatii de Teologie Ortodoxa - sectia Teologie pastorala a Universitatii din Oradea, iar ulterior a obtinut doua mastere - primul in teologie, specializarea Istorie Bisericeasca, la Facultatea de Teologie Ortodoxa a Universitatii din Oradea (2006) si al doilea in Drept - Administratie publica locala, la Facultatea de Stiinte Juridice a Universitatii de Vest 'Vasile Goldis' din Arad (2007).