Plenul Parlamentului a votat luni ineperea anchetei care se va desfasura la comsiile de buget-finante privind modul in care s-au facut rectificarile bugetare din august-noiembrie anul trecut de catre guvernul Ciolos. Ancheta presupune audierea tuturor ministrilor responsabili, astfel ca este posibil sa fie chemat la audieri si fostul premier Dacian Ciolos. Ancheta vine ca urmare a acuzatiilor lansate de Dragnea, care a declarat ca s-a gasit o "gaura" de 10 miliarde lei, provenind din diferente dintre veniturile prognozate si veniturile efective de la buget in 2016.

Liviu Dragnea si Dacian CiolosFoto: Agerpres

In cadrul sedintei Birourilor Permanente reunite de saptamana trecuta, Dragnea a prezentat 17 intrebari la care cei implicati in realizarea rectificarilor trebuie sa raspunda.

Concret, potrivit documentelor adoptate in sedinta, scopul anchetei este "verificarea conditiilor in care s-au realizat rectificarile Bugetului de stat, din august si noiembrie 2016, de catre Guvernul Romaniei din acea perioada.

Mijloacele anchetei: audierea tuturor persoanelor implicate, care pot furniza informatii si clarificari despre aceasta tema.

Intrebarile care trebuie adresate pot fi consultate aici (documentul atasat).