Primarul din Ciugud, comuna cu cea mai mare absorbtie de fonduri europene din Romania, care este si vicepresedinte al PSD Alba si a castigat al cincilea mandat de edil cu 85% din voturi, a fost exclus, vineri seara, din partid, informeaza News.ro. El a declarat ca va contesta masura.

Gheorghe DamianFoto: Captura YouTube

Presedintele PSD Alba, Ioan Dirzu, a declarat, vineri seara, pentru News.ro, ca in Comitetul Executiv Judetean al organizatiei a avut loc o analiza aprofundata a modului cum s-a desfasurat campania electorala pentru alegerile parlamentare din 2016 cat si a rezultatelor obtinute de organizatia judeteana si s-a decis excluderea din partid a vicepresedintelui PSD Alba, Gheorghe Damian, primarul comunei Ciugud, si a consilierului judetean Ioan Florea.

"Sunt niste probleme interne si nu as vrea sa intru in detalii. (...) Am inceput campania de reorganizare, de analiza. Uneori mai trebuie facuta si curatenie", a spus Ioan Dirzu.

Presedintele PSD Alba a refuzat sa ofere detalii concrete despre motivele care au stat la baza excluderii celor doi din PSD Alba si sa precizeze cine a facut aceasta propunere.

La randul sau, primarul Gheorghe Damian a declarat, pentru News.ro, ca nu a participat la sedinta si a aflat despre excludere de la colegii sai de partid.

"Nu stiu care sunt motivele si nu am avut nicio discutie despre acest subiect. O sa contest si o sa raman fidel valorilor acestui partid", a spus Damian.

Gheorghe Damian este vicepresedinte al PSD Alba si primar in comuna Ciugud de peste 16 ani, iar Ioan Florea este consilier judetean si fost presedinte executiv al partidului.

Social-democratul Gheorghe Damian, primarul din Ciugud, comuna cu cele mai multe fonduri europene atrase in mediul rural, a fost reales in 2016 cu 85% din voturi.

Comuna Ciugud are drumuri asfaltate chiar si intre parcelele agricole, internet gratuit in zonele publice, piste de biciclete si foloseste energie eoliana si panouri solare pentru iluminatul public.

Ciugud a atras prin proiecte europene peste 16 milioane de euro, suma care, potrivit estimarilor, ar fi bugetul comunei pe 50 de ani.

In 21 martie 2016, premierul de la acea data Dacian Ciolos a lansat in aceasta localitate "Pachetul de masuri pentru dezvoltarea clasei de mijloc la sate "Reforma Ciolos se intoarce acasa"", eveniment la care au participat si ministrul Agriculturii de atunci, Achim Irimescu, fostul vicepremier Vasile Dincu, precum si numerosi fermieri si primari din zona Ardealului.

Localitatea fusese aleasa tocmai datorita dezvoltarii puternice de care s-a bucurat in ultimii 16 ani si a masurilor implementate de administratia locala.