Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a declarat ca nu se mai poate constitui o comisie parlamentara speciala care sa analizeze declaratiile fostului deputat Sebastian Ghita deoarece Parchetul a demarat deja ancheta, dar a mentionat ca aceasta varianta a fost analizata la un moment dat, potrivit Agerpres.

"Nu se mai poate (n.r. constitui o comisie). Ne-am gandit la un moment dat. Lucrurile sunt grave. Aceste declaratii, nu le pot numi inca dezvaluiri, nu stim daca ele sunt solide, adevarate. Nu se poate pentru ca procuratura generala a declansat o ancheta care nu mai permite existenta unei comisii parlamentare de ancheta pe acelasi subiect. Sa vedem ce va face Parchetul. Eu cred ca cea mai buna solutie este o ancheta serioasa, profunda a Parchetului, cu obiectivitate", a spus Tariceanu, joi, la TVR1.

In ultimele zile, fostul deputat Sebastian Ghita a facut publice, la Romania TV, mai multe inregistrari video, intr-una dinte ele afirma ca in ultimii zece ani "multor persoane" li s-au facut nedreptati in justitie, in sensul ca dosarele au fost "masluite", despre astfel de lucruri avand cunostinta si fostul sef al statului Traian Basescu.