Fostul senator Matei Suciu va ocupa fotoliul de deputat lasat liber in urma demisiei lui Catalin Dobra, care a renuntat la functie pentru a candida la presedintia CJ Timis, care devine vacant dupa demisia lui Sorin Grindeanu investit miercuri in functia de premier. Scaunul lasat liber de Andaluzia Luca, care a demisionat pentru a reveni la postul de consilier municipal la Tulcea, ar putea fi preluat de Anisioara Radu, consilier judetean in Tulcea.

Dobra CatalinFoto: cdep.ro

Contactat de HotNews, Matei Suciu a declarat ca doreste sa preia mandatul de deputat si ca asteapta indeplinirea procedurilor legale. Suciu, care in legislatura trecuta a activat in camera superioara a Parlamentului, a candidat de pe pozitia a cincea a listei PSD Timis.

El va deveni deputat in urma demisiei social-democratului Catalin Dobra, care vizeaza functia ramasa vacanta dupa ce Sorin Grindeanu a devenit premier, cea de presedintele al Consiliului Judetean Timis. Dobra a fost ales ca deputat in urma alegerilor din 11 decembrie 2016, ocupand prima pozitie pe lista PSD. "Mi-am dat in aceasta seara demisia din functia de deputat si voi candida pentru presedintia Consiliului Judetean Timis", a declarat Calin Dobra, conform Mediafax.

In mandatul 2012 - 2016, Dobra a ocupat functia de vicepresedinte al CJ Timis, potrivit informatiilor publicate pe site-ul institutiei. Dupa alegerile locale, acesta a devenit consilier judetean, figurand, in prezent, pe site-ul CJ Timis ca presedinte al Comisiei Economice din cadrul institutiei. CV-ul lui Dobra nu poate fi accesat pe pagina de internet a Consiliului.

Dupa demisia Andaluziei Luca, care, potrivit Agerpres, a optat sa-si pastreze postul de consilier municipal la Tulcea, prima persoana de pe lista PSD Tulcea care ar putea prelua fotoliul de deputat este primarul comunei Jurilovca (Tulcea), Ion Eugen.

Contactat de HotNews, Ion Eugen a declarat ca doreste sa raman primar si ca a depus deja solicitare de retragere de pe lista la partid. Astfel, urmatoarul candidat de pe lista PSD Tulcea (locul 4) va putea preluat mandatul ramas in urma demisiei. Contactata de HotNews, consilierul judetean Radu Anisioara a declarat ca isi doreste sa preia mandatul de deputat. "Voi renunta la postul de consilier judetean si voi opta pentru cel de deputat. Mi-ati dat o veste buna!", a declarat Radu Anisioara.