Presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, referindu-se la demersul Avocatului Poporului care a atacat la Curtea Constitutionala articolul 2 din Legea 90/2001, care interzice numirea unui premier cu condamnari penale, ca nu intentioneaza sa fie premier, "nici azi, nici maine, nici pe viitor". De asemenea, liderul social-democrat a criticat Administratia Prezidentiala, acuzand-o ca pune "doua presiuni nepermise" asupra judecatorilor CCR si asupra Avocatului Poporului.

Liviu DragneaFoto: Hotnews

"Nu intentionez sa merg prim-ministru, nici acum nici maine, nici in viitor. Ieri am dat un vot in Parlament, il sprijin pe dl Sorin Grindeanu, am decis sa fiu presedinte Camerei Deputatilor si aici raman", a declarat Dragnea, intrebat despre declaratiile Cotroceniului.

"Astazi am vazut doua presiuni nepermise din partea Administratiei Prezidentiale, una asupra judecatorilor de la CCR - sa nu ia in seama, ce a sesizat Avocatului Poporului - si o presiune asupra Avocatului Poporului. El nu este subordonat nimanui", a adaugat seful PSD, felicitandu-l pe Victor Ciorbea pentru ca "a stat deoparte zilele aceste si nu a introdus aceasta chestiune pana nu s-a instalat Guvernul".

"Este important sa lasam CCR sa judece fara a avea presiuni", a mai spus Dragnea, completand: "Este foarte posibil ca eu sa devin incet incet o obsesie pentru acel palat (Palatul Cotroceni - n.red)".