Lia Olguta Vasilescu, noul ministru al Muncii, a ajuns, joi dimineata, la sediul ministerului pentru preluarea mandatului de la Dragos Pislaru, ea declarand ca prioritatea zero este bugetul si ca urmeaza sa dea ordonante de urgenta de crestere a pensiilor si salariilor, potrivit Mediafax. Noul Guvern isi va incepe activitatea cu 7 ordonante de urgenta, mai spune Lia Olguta Vasilescu, adaugand ca "Va va anunta cineva de la partid".

Lia Olguta VasilescuFoto: Facebook - Lia Olguta Vasilescu

"Nu mi-am luat cu mine decat programul de guvernare. Trebuie sa dam drumul la sapte ordonante. Sper sa termin foarte repede cu formalitatile si pe urma intru in paine. Prioritatea zero e bugetul, trebuie sa dam ordonante de crestere a pensiilor si salariilor. Sunt sapte ordonante de urgenta, va va anunta cineva de la partid. O sa vedeti ca o sa respectam programul de guvernare si nu o sa fie niciun dezastru", a declarat Lia Olguta Vasilescu.

Fostul ministru Dragos Pislaru a ajuns la cateva minute dupa Lia Olguta Vasilescu, avand in mana un buchet de flori: "Exista un capitol care se refera la probleme doesebite. De obicei nu se scrie nimic. De data asta, eu am un biblioraft intreg. Legea salarizarii a fost publicata pe site-ul Ministerului Muncii, e in consultare si urmeaza ca actualul Guvern sa isi aleaga lucrurile bune, sa completeze si sa vina cu o lege a salarizarii, asa cum a promis", a declarat Dragos Pislaru.