Nastase, propus pentru portofoliul Educatiei: Sunt oameni care nativ nu pot lua un bacalaureat / Sunt oameni care inteleg mai greu lucrurile, trebuie sa procedam cu foarte mare atentie
"Avem in momentul de fata peste 200 de scoli profesionale in acest invatamant dual unde sunt peste 25.000 de elevi care invata in acest invatamant. Trebuie gasita o reglementare astfel incat aceste scoli sa nu fie considerate scoli de mana a doua. Sunt oameni care din nastere, nativ, nu pot lua un bacalaureat. Acest lucru s-a intamplat dintotdeauna. Mi-aduc aminte cand eram elev 40% luam bacalaureatul, nu toata lumea. Acum vrem toti sa fim bacalaureati", a spus Pavel Nastase in fata comisiilor de audiere.
"La nivel prescolar educatia este poate tot atat de dificila ca si educatia care se intampla la nivelul de sus, la nivel universitar. De ce? Pentru ca populatia care este educata, care este supusa procesului de educare, sunt oameni care inteleg mai greu lucrurile si in care trebuie sa procedam cu foarte mare atentie", a mai spus el.
Nastase a promis ca va respecta programul de guvernare care prevede construirea, in urmatorii patru ani, a peste 2.500 de crese si gradinite, dintre care 500 in 2017.

INTERVIU Pentru noi, roboții sunt soluții la probleme. Am învățat cum să primim un refuz și cum să câștigăm încrederea celor care investesc în noi / Doi elevi, despre pasiunea lor
Vaccinarea nu este suficientă. Economist român care locuiește la Londra, despre “lecția britanică”
Mult așteptatul declin al pandemiei în țările europene s-a declanșat. Locul României
Cum și-a petrecut Vlad Voiculescu ziua demiterii din funcția de ministru al Sănătății
Ziua demiterii lui Vlad Voiculescu. Ce le-a explicat Barna colegilor despre discuția cu premierul
Landerul InSight al NASA luptă pentru supraviețuire și va intra în hibernare de urgență
e greu sa admiti ca sistemul de invatamant e praf si fara finalitate (nu, hartia aia de 2 bani nu se cheama finalitate). e mai usor sa afirmi, fara nicio urma de inhibitie, ca suntem un popor de idioti (ce-i drept, nu-i departe de adevar afirmatia). te-ai gandi ca un om care are pretentii de profesor universitar isi alege mai cu grija cuvintele. nu ca ar conta, dar macar asa de ochii alora care au mai deschis o carte din cand in cand.
1. alegerea amplasamentului si toate certurile de rigoare intre politicienii care au spatii cumparate prin orase
2. lansarea caietului de sarcini si a licitatiei
3. rezolvarea contestatiilor (minim 6 luni)
4. avize si autorizatii - minim 3 luni
5. Constructia in sine - minim 10 luni, cu conditia ca firma de constructii sa foloseasca timpul la maxim, ceea ce e total improbabil pentru contracte cu statul
6. receptia lucrarii, intabularea, etc, etc.
Toate astea, in cel mai fericit caz dureaza 2 ani. A veni sa spui ca-n 2017 faci 500 de gradinite arata amatorismul grotesc al acestor promisiuni.
" educatia care se intampla la nivelul de sus, la nivel universitar. "
Ia sa recitim si fraza asta: " Pentru ca populatia care este educata, care este supusa procesului de educare, sunt oameni care inteleg mai greu lucrurile si in care trebuie sa procedam cu foarte mare atentie"
Oare ce spun studentii carora le tine curs dl. rector? Eu zic sa-i cumpere un manual de gramatica!