Carmen Daniela Dan (nascuta in 1970, in Videle) a fost prefect de Teleorman in perioada martie - octombrie 2016, inainte ocupand functia de subprefect. A fost singura femeie prefect in Teleorman. A demisionat din functia de prefect pentru a candida la Senat din partea PSD, unde a si fost cap de lista. Potrivit Adevarul, Carmen Daniela Dan a fost consilier juridic si director executiv in cadrul Consiliului Judetean Teleorman din 2002 pana in iunie 2012, lucrand alaturi de Liviu Dragnea.

Carmen Daniela Dan la inundatii in Teleorman in 2014Foto: AGERPRES

Timp de sase ani (1990 - 1996) a fost secretar al Scolii generale nr. 3 din Videle, apoi referent la Banca Agricola (Videle) si functionar la Raiffeisen (Videle).

A absolvit liceul Zoia Kosmodemianskaia din Bucuresti in 1989, a urmat Facultatea de Drept a Universitatii Ecologice, iar licenta si-a luat-o in 2000, la 30 de ani, la Academia de Politie Alexandru Ioan Cuza.

La prezentarea oficiala a listei ministrilor, Dragnea a declarat ca a considerat ca "Ministerul de Interne poate fi condus cu fermitate si cu suflet".