Presedintele Klaus Iohannis le-a comunicat celor de la PSD, printr-o adresa scrisa semnata de consilierul prezidential Laurentiu Stefan, ca o respinge pe Sevil Shhaideh, trimisa concomitent cu anuntul facut la Cotroceni, desi Liviu Dragnea a sustinut ca n-a primit nici o informatie, potrivit unor surse din Administratia Prezidentiala. Liderul PSD a declarat marti ca nu a primit nimic pe adresa de la partid, nici personal. „Nu am primit nimic pe adresa la partid, nici personal. Am Whatsapp si Telegram si Gmail. Nu am primit nimic, sa mi se spuna: Domnule, vezi că ai înnebunit, vine aici nu ştiu ce structură teroristă”, a spus Dragnea.

Potrivit surselor de la Cotroceni, presedintele Iohannis nu a prezentat public motivele respingerii pentru ca nu putea spune “doar jumatate din ce stie” si nu a dorit “sa-i distruga viata lui Sevil Shhaideh”. Seful statului nu are nimic cu o femeie care poate doreste sa mai abia o cariera publica, au mai declarat sursele HotNews.ro. Potrivit surselor citate, motivele respingerii sunt atat de natura interna, dar mai ales de natura externa. Presedintele Iohannis s-ar fi aratat nemultumit de faptul ca PSD nu si-a respectat procedurile interne in ce priveste desemnarea unui premier, acordand un cec in alb lui Liviu Dragnea pentru a alege pe oricine doreste.

In ce priveste motivele externe, nominalizarea lui Sevil Shhaideh, despre sotul careia au aparut in presa informatii ca are legaturi cu regimul Assad iar HotNews.ro a dezvaluit ca unul din fratii lui Akram Shhaideh are interdictie de intrare in UE, presedintele Iohannis a trebuit sa tina cont atat de relatiile diplomatice ale Romaniei cu Siria, cat si cu aliatii din NATO. Din acest motiv n-au putut fi comunicate in mod oficial motivele respingerii lui Shhaideh, au mai explicat sursele de la Cotroceni.