Primarul Timisoarei, liberalul Nicolae Robu, saluta nominalizarea lui Sorin Grindeanu pentru functia de premier, precizand ca in perioada in care social-democratul a lucrat in administratia locala si judeteana a avut o colaborare buna cu acesta, potrivit Agerpres.

''Ca timisorean, nu pot decat sa salut nominalizarea domnului Sorin Grindeanu pentru functia de prim-ministru al Romaniei. L-am avut viceprimar pe Sorin Grindeanu in 2012 si am avut o buna colaborare, asa cum am avut de altfel si in 2016, dupa ce dansul a devenit presedinte al Consiliului Judetean Timis.

Sunt premise foarte bune, asadar, pentru o buna colaborare si in noile circumstante, in interesul Timisoarei si al judetului Timis. (...). Ii urez mult succes domnului Sorin Grindeanu, ca prim-ministru, pentru binele Romaniei, pentru binele Timisoarei'', a afirmat edilul, potrivit unei declaratii transmise AGERPRES.

Robu spune ca printre obiectivele pe care Timisoara le asteapta de mai multi ani si care au devenit stringente se afla centura Sud, Centura Vest, racordul la autostrada de la bifurcatia Arad - Sanandrei, spitalul regional, institutul oncologic, noua maternitate, noul stadion de 42.000 de locuri, noua sala polivalenta de 16.000 de locuri, bazinul de inot olimpic, reabilitarea si modernizarea Garii de Nord, centrul intermodal de marfuri, centrul intermodal de pasageri, modernizarea si extinderea aeroportului, realizarea Muzeului National al Revolutiei Romane din Decembrie 1989. ''Sunt angajamentele bazate pe fonduri guvernamentale din proiectul Timisoara Capitala Culturala Europeana 2021 - ca sa ma limitez doar la cateva dintre obiectivele de maxim interes pentru Timisoara si judetul Timis, care sunt in jurisdictia Guvernului, nu a Primariei Timisoara - si care vor putea deveni realitate.

Pentru ca - nu-i asa?-, daca nu acum, atunci cand? Ii urez mult succes domnului Sorin Grindeanu, ca prim ministru, pentru binele Romaniei, pentru binele Timisoarei!'', adauga edilul.