​PSD ar urma sa iasa, in urma sedintei Comitetului Executiv National, cu o noua propunere premier pe care sa o inainteze presedintelui Klaus Iohannis, luandu-se in calcul suspendarea acestuia in cazul in care seful statului respinge si aceasta propunere, au precizat surse din partid. Pe de alta parte, potrivit unor surse, exista presiuni mari in partid pentru declansarea suspendarii presedintelui.

Comitetul Executiv National se reuneste in sedinta de la ora 16.00, unde urmeaza sa se discute mai multe variante, declansarea suspendarii presedintelui sau o noua propunere de premier, asa cum a cerut Klaus Iohannis.

Surse din partid sustin ca se va face o noua propunere de premier, alta decat Liviu Dragnea, si ca se va discuta despre suspendare daca si aceasta propunere este respinsa.

Senatorul PSD de Giurgiu Niculae Badalau a declarat pentru HotNews.ro ca este nevoie de "responsabilitate", nu de "razboi" si ca nu sustine varianta suspendarii presedintelui.

In partid ar exista presiuni mari pentru declansarea procedurii de suspendare, au precizat surse politice.

Citeste si: Mihai Chirica, primarul Iasului: I-am dat un cec in alb lui Liviu Dragnea pentru o decizie privind premierul