Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, miercuri, ca PSD si ALDE se vor consulta si va fi "o decizie comuna" in ceea ce priveste noua propunere pentru functia de premier, el adaugand ca "Suspendarea presedintelui Romaniei este evident un element al unei crize politice. Normalitatea nu este presedintele suspendat. Vom face tot posibilul pentru evitarea unei crize politice." Tariceanu considera insa ca seful statului "Nu poate sa desconsidere rezultatul votului popular", iar solutia "pe care o preconizeaza" este "crearea unei comisii parlamentare speciale care sa analizeze aceasta situatie".

Calin Popescu TariceanuFoto: Agerpres

"Suspendarea este o actiune pe care nu ne-o dorim, dar daca, prin desconsiderarea votului, vom fi nevoiti... Personal, recomandarea pe care o fac presedintelui este sa respecte rolul pe care i-l confera Constitutia si votul cetatenilor. Nu poate sa desconsidere rezultatul votului popular. Am spus ieri care este solutia pe care o preconizam: crearea unei comisii parlamentare speciale care sa analizeze aceasta situatie", a adaugat presedintele Senatului.

Tariceanu mai spune ca "Constitutia nu este un fel de abecedar. Noi ne confruntam astazi cu un presedinte care da o interpretare originala Constitutiei. In toata lumea democratica, cand ai un vot atat de covarsitor, nu cauti solutii care sa infranga vointa poporului."

Presedintele Senatului a mai afirmat ca "Fortele oculte sunt acele forte nedemocratice care actioneaza imporiva spiritului democratic. Nu ducem lipsa, uitati-va la toata campania de dezinformare si intoxicare la adresa candidatului la functia de prim-ministru."

Intrebat si cum comenteaza declaratiile liderului UDMR, Kelemen Hunor, care a afirmat ca presedintele Klaus Iohannis nu a incalcat Constitutia, iar UDMR nu ar sustine suspendarea sefului statului, Tariceanu a spus ca "Am luat nota de ce a anuntat UDMR, nu impartasesc opinia domnului Kelemen Hunor."