Ministrul Sanatatii Vlad Voiculescu avertizeaza, pe Facebook, ca in Parlament se urmareste deja modificarea legii care interzice fumatul in spatiile publice inchise, referindu-se la parlamentarii PSD drept "membri ai noului Partid Stat Dragnea".

Vlad VoiculescuFoto: gov.ro

Mesajul lui Voiculescu:

"La umbra respingerii premierului, oarece domni din Parlament au trecut deja la treaba.

Maine, in Comisia pentru Drepturile Omului, se cere aviz pentru amputarea legii de interdictie a fumatului in spatiile publice inchise.

Pentru reamintire, COMISIA DE SANATATE din Senat (!!!), condusa si atunci si acum de distinsi membri ai noului Partid Stat Dragnea (PSD) - parte dintre domniile lor chiar distinsi membri ai breslei medicale - au propus modificari care nu inseamna altceva decat o SCHILODIRE a legii antifumat.

Ce s-a mai intamplat intre timp? Senatul a aprobat deja tacit modificarea legii asa incat FUMATUL AR FI POSIBIL, PRACTIC, IN ORICE SPATIU INCHIS.

Camera Deputatilor este camera decizionala.

Nicaieri nu este consacrat in vreo lege sau in Constitutie dreptul de a fuma, dar propunerea de modificare a legii trateaza fumatul in spatiile publice inchise exact asa.

Forma actuala a legii antifumat este doar unul dintre punctele care merita si trebuie aparate de intreaga societate, impotriva intereselor industriei tutunului si impotriva intereselor unor anumiti membri ai Parlamentului."

Este vorba despre proiectul de lege care redefineste spatiul public inchis si prin care se permite fumatul in spatii special amenajate. Proiectul a primit raport de respingere la comisia de sanatate din Senat, insa intre timp a fost adoptat tacit in forma initiala si a ajuns la Camera Deputatilor.

Proiectul urmeaza sa primeasca aviz de la comisia pentru drepturile omului miercuri, iar ulterior un raport din partea comisiei de sanatate.

Proiectul a fost promovat public de deputatul PND Daniel Fenechiu si de senatoarea ALDE Cristiana Anghel, insa are sustinatori de la toate partidele. Vezi aici lista de semnatari.