​Eugen Nicolicea, liderul grupului PSD din Camera Deputatilor, a declarat marti seara la RTV ca "tehnic" ar fi posibil un scenariu politic prin care coalitia PSD - ALDE sa il suspende pe presedintele Klaus Iohannis, fara ca suspendarea sa fie sa urmata de un referendum de demitere. O asemenea solutie ar putea duce la instalarea unui guvern condus de Sevil Shhaideh cat timp Iohannis e suspendat, iar presedinte interimar e presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu.

"Putem suspenda presedintele, dar fara sa mergem la referendum de demitere. Tehnic se poate si asa: il suspendam in Parlament, punem guvernul (prin decret al presedintelui interimar - n.red.), apoi revocam hotararea Parlamentului de suspendare a presedintelui si nu mai facem referendum de demitere", a spus Nicolicea.

"Noi nu vrem suspendare, vrem liniste", a adaugat Nicolicea.

Iata ce spune Constitutia Romaniei despre suspendarea presedintelui (ARTICOLUL 95):

(1) În cazul săvârşirii unor fapte grave prin care încalcă prevederile Constituţiei, Preşedintele României poate fi suspendat din funcţie de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, după consultarea Curţii Constituţionale. Preşedintele poate da Parlamentului explicaţii cu privire la faptele ce i se impută.

(2) Propunerea de suspendare din funcţie poate fi iniţiată de cel puţin o treime din numărul deputaţilor şi senatorilor şi se aduce, neîntârziat, la cunoştinţă Preşedintelui.

(3) Dacă propunerea de suspendare din funcţie este aprobată, în cel mult 30 de zile se organizează un referendum pentru demiterea Preşedintelui.