Fostul presedinte Ion Iliescu a declarat, marti, ca respingerea de catre Klaus Iohannis a propunerii PSD - ALDE ca Sevil Shhaideh sa ocupe functia de prim-ministru prelungeste un proces care necesita o mai mare urgenta, fiind necesar dialogul pentru clarificarea situatiei, transmite Agerpres.

Ion Iliescu (foto arhiva)Foto: Agerpres

"Se prelungeste, din pacate, un proces care necesita mai multa urgenta, ca sa se intre in noul an cu o echipa formata. De regula se sta de vorba" a spus Iliescu, la Digi 24.

"E un Parlament nou, cu o structura noua, presedintele are si el o vechime destul de mica, dar dialogul este necesar pentru clarificarea lucrurilor. Sper ca pana la urma sa se gaseasca acea cale a dialogului", a mai afirmat fostul sef de stat.

Presedintele KlausIohannis a anuntat marti ca nu accepta propunerea facuta de PSD si ALDEca Sevil Shhaideh sa fie nominalizata ca premier. Iohannis a cerut coalitiei PSD - ALDE sa faca o noua nominalizare. Intr-o declaratie de presa extrem de scurta, Iohannis nu a dat nici un motiv pentru care a respins propunerea, spunand doar ca "am cantarit cu grija argumentele pro si contra".