Liderul PSD Liviu Dragnea spune, intr-o postare pe Facebook, ca incepand din aceasta luna, angajatii din Sanatate vor primi salariile marite cu 15%, iar din ianuarie 2017 si angajatii din Educatie vor beneficia de aceasta marime. Dragnea mai spune ca, in lipsa unui Guvern votat de Parlament, nu se pot adopta o serie de masuri inainte de 1 ianuarie, insa partidul sau cauta solutii pentru implementarea lor de la 1 februarie.

Liviu DragneaFoto: Hotnews

Mesajul lui Liviu Dragnea

"Incepand din aceasta luna, angajatii din Sanatate isi vor primi salariile marite cu 15%; de luna viitoare, cei din Educatie, asa cum am promis inca din campania electorala.

Imi doream sa avem instalat, cat mai repede, un guvern #legitim. Un guvern care sa adopte primele masuri fiscale pe care le-am prezentat in Programul de guvernare #PSD si, apoi, in calendarul de implementare:

- majorarea salariului minim pe economie de la 1.250 la 1.450 lei,

- eliminarea contributiilor pentru sanatate pentru toate pensiile,

- reducerea preturilor la medicamente (prin anularea HG. 800/2016 si ieftinirea cu 35% a medicamentelor inovative care si-au pierdut patentul),

- scutirea de impozitul pe venit a pensionarilor cu pensii mai mici de 2.000 lei (peste 90% dintre pensionari),

- relansarea si extinderea programului national de sanatate pentru Hepatita C pe baza tratamentului fara interferon, inclusiv pentru pacientii cu grad de fibroza F3,

- dublarea burselor studentesti la 201 lei per student.

Unele dintre ele ar fi trebuit adoptate inainte de 1 ianuarie. Cum nu avem inca un guvern votat de Parlament, in ultimele doua zile am lucrat, impreuna cu colegii mei, pentru a gasi solutii ca aceste masuri, atat de asteptate de romani, sa fie aplicate macar de la 1 februarie. Pentru ca vreau ca romanii sa aiba mai multi bani in buzunare, iar tot mai multi sa faca parte din #clasademijloc!