Presedintele PMP, Traian Basescu, i-a transmis joi dimineata un mesaj lui Sevil Shhaideh, propusa de PSD pentru functia de prim ministru. Basescu scrie pe pagina sa de Facebook: "Imediat ce am aflat despre nominalizarea dumneavoastra, am sunat la Constanta. Mi-am sunat finii tatari (...) mi-am sunat cunostinte din comunitatea turco-tatara. Aveti o reputatie impecabila. De aceea, va rog, nu acceptati nominalizarea. Nu fiti parte a unui joc politic ce nu va apartine."

HotNews.roFoto: Hotnews

Partidul Miscarea Populara va participa joi, incepand cu ora 12:00, la consultari cu presedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, pentru desemnarea noului premier. Sevil Shhaideh a fost propusa miercuri de Liviu Dragnea pentru functia de prim ministru.

Mesajul integral postat de Traian Basescu pe Facebook:

"Pentru Doamna Sevil Shhaideh

Doamna, recunosc faptul ca nu va cunosc si daca, pana astazi, v-as fi intilnit pe strada, n-as fi stiut cine sunteti.

Imediat ce am aflat despre nominalizarea dumneavoastra, am sunat la Constanta. Mi-am sunat finii tatari (eu le spun fini, ei imi spun nasul dar si unii, si altii, stim ca la casatoria lor am fost martori), mi-am sunat cunostinte din comunitatea turco-tatara din Constanta. Toti au vorbit extraordinar de frumos despre dumneavoastra.

Aveti o reputatie impecabila.

De aceea, va rog, nu acceptati nominalizarea. Nu fiti parte a unui joc politic ce nu va apartine."