Guvernul a numit miercuri 12 noi consuli generali, sustinand ca nominalizarile au avut la baza un "proces de selectie transparent, pe baza unor criterii obiective, procedura care se aliniaza practicilor uzitate si de alte state", potrivit Mediafax.

Cele 12 numiri în funcţiile de consuli generali vizează posturi vacante sau posturi pentru care în termen de 90 de zile (termenul în care numirea va deveni aplicabilă) se va împlini mandatul de patru ani pentru consulul general aflat la post.

Astfel, au fost numiţi la post: Manuel Pleşa ( Barcelona), Mircea Ciulu (Hong Kong), Cosmin Dumitrescu (Los Angeles), Andreea Berechet (Manchester), Mircea Ghenea (Miami), Radu Sârbu (Rio de Janeiro), Teodora Mircea (Salonic), Anton Păcureţu (Sankt Petersburg), Iulian Niţu (Sydney) , Daniel Banu (Szeged), Cosmin Lotreanu (Trieste), Ovidiu Grecea (Vancouver).

Persoanele numite în cele 12 posturi de consul general sunt diplomaţi de carieră sau persoane cu experienţă diplomatică şi în administraţia publică, a precizat guvernul.