Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat intr-un interviu pentru maszol.ro ca in cursul zilei de miercuri se asteapta semnarea unui protocol de colaborare parlamentara intre PSD-ALDE si Uniune, dupa ce va fi anuntat numele premierului propus la Cotroceni. Protocolul ar urma sa fie valabil 6 luni, adica pe durata unei sesiuni parlamentare, cu posibilitatea de a fi reinnoit. Kelemen Hunor a aratat ca scopul protocolului este de a indeplini cat mai multe promisiuni electorale, in primul rand in domeniul drepturilor lingvistice, economice si de infrastructura.

UPDATE Protocolul va fi semnat la ora 13.30, la Parlament.

Cele doua grupuri parlamentare ale UDMR au votat in sedinta de marti protocolul de colaborare cu PSD-ALDE, care urmeaza a fi semnat dupa toate probabilitatile in cursul zilei de miercuri.

“Pentru noi este important ca, intarind Parlamentul, aducand inapoi in parlament deciziile politice, sa putem sa realizam cat mai multe promisiuni electorale”, a explicat Kelemen Hunor dupa sedinta grupului parlamentar UDMR.

Explicand antecedentele acestei decizii, presedintele Kelemen a aratat ca UDMR s-a asezat la masa negocierilor la propunerea PSD-ALDE iar din partea opozitiei nu s-a primit niciun mesaj in acest sens.

Kelemen a precizat ca nici nu vad in zona opozitiei posibili parteneri alaturi de care sa poata realiza elemente din programul electoral al UDMR. Liderul Uniunii a mai spus ca din partea PNL nici nu prea are cine sa caute Uniunea, deoarece PNL se aproprie cu pasi mari spre destramare. USR nici nu intra in dicutii dup ace marti nu a votat validarea parlamentarilor UDMR din judetul Harghita, gest fara precedent in ultimii 27 de ani, a spus Kelemen.