Liviu Dragnea a spus ca propunerea de premier o va face direct presedintelui Klaus Iohannis si o va anunta dupa consultarile de la Cotroceni. Declaratia lui Dragnea a fost facuta dupa o foarte scurta sedinta a Comitetului Executiv national al PSD, in care liderul partidului a primit practic un "mandat in alb". El a declarat ca cel pe care il va propune este "categoric" membru PSD.

Liviu DragneaFoto: Hotnews

Potrivit unor surse politice, in sedinta Dragnea le-a garantat social-democratilor ca propunerea va fi membru de partid, ca este o persoana "de nerefuzat" si ca are experienta guvernamentala.

UPDATE 11.03 Delegatia condusa de Liviu Dragnea a ajuns la Cotroceni si a inceput consultarile cu seful statului. Impreuna cu seful PSD au venit si copresedintii ALDE: Calin Popescu Tariceanu si Daniel Constantin. Din delegatia PSD-ALDE fac parte doar trei persoane, desi Presedintia a anunta ca putea avea pana la cinci membri.

La discutii, alaturi de Klaus Iohannis, participa si Bogdan Aurescu (consilier pentru politica externa), Ion Oprisor (consilier securitate nationala), consiliera pentru comunicare publica Daniela Barsan si purtatoarea de cuvant a Cotroceniului, Madalina Dobrovolschi.

Ultimele informatii obtinute de HotNews erau ca Dragnea va merge la Cotroceni cu numele lui Vasile Dincu.

"Am avut o sedinta scurta a Comitetului Executiv National al PSD, am primit mandat de la colegii mei sa fac o propunere presedintelui Romaniei pentru un candidat de prim-ministru din partea PSD sustinut si de ALDE, intreaga coalitie de guvernare. Propunere pe care o voi face direct presedintelui Romaniei si pe care o voi anunta la conferinta de presa de dupa consultari", a spus Dragnea la finalul sedintei care a durat putin peste 10 minute.

Intrebat daca cel nominalizat va fi membru PSD, acesta a spus: "Categoric".

Televiziunile de stiri au transmis ca marti seara a avut loc o intalnire intre Liviu Dragnea si 20 de organizatii PSD din tara care au avut scoruri foarte bune in alegeri, dar ca nici la aceasta intalnire nu a fost dezvaluit numele viitorului premier. Antena 3 sustine ca Vasile Dincu nu ar fi participat la aceasta discutie.

Potrivit Constitutiei, presedintele desemneaza un candidat la functia de premier in urma consultarilor cu partidele.

Miercuri, la Cotroceni incep consultarile sefului statului cu partidele, care incep, la ora 11.00, cu PSD, potrivit programului presedintiei. Tot miercuri sunt programate sa discute cu Klaus Iohannis si PNL, USR si UDMR.