Presedintele PSD Liviu Dragnea si seful ALDE, Calin Popescu Tariceanu, au anunta luni la Parlament ca au semnat protocolul de colaborare intre partide si ca vor propune un candidat unic pentru functia de premier.

Dragnea, Tariceanu si Constantin la semnarea protocolului PSD - ALDEFoto: Hotnews

Tariceanu a anuntat ca PSD si ALDE vor merge impreuna la consultarile convocate la Cotroceni, desi social-democratii au fost chemati de Klaus Iohannis miercuri, iar ALDE este programat sa mearga joi.

"Avand in vedere scorul obtinut de PSD persoana propusa va fi din partea PSD", a declarat Liviu Dragnea.

"Ii vom trimite presedintelui o scrisoare si textul protocolului si il vom informa ca mergem impreuna miercuri la ora 11.00", a precizat seful PSD.

"Intr-un timp rezonabil ne vom vedea si cu colegii de la UDMR sa discutam eventualitatea si oportunitatea unui protocol de sustinere parlamentara", a adaugat Dragnea.

"PSD si ALDE vor alcatui un program unic de guvernare prin armonizarea prevederilor din programele lor electorale” se spune in protocolul de constituire a coalitiei de guvernare.

In document se prevede ca aceasta coalitie "va propune un candidat unic pentru functia de premier, desemnat de comun acord si va sustine, prin vot in Parlamentul Romaniei, un guvern de coalitie condus de acesta, a carui echipa guvernamentala va fi formata din ministri desemnati proportional de catre PSD si ALDE"”.