Presedintele USR, Nicusor Dan, anunta duminica, pe pagina sa de Facebook, ca parlamentarii Uniunii Salvati Romania se vor opune validarii mandatului de deputat al lui Liviu Dragnea, "condamnat pentru frauda electorala". Nicusor Dan adauga ca "Declaratia lui Florin Iordache, avocatul PSD, ca incompatibilitatea intre mandat si condamnarea pentru fraude in alegeri nu se refera la trecut mi se pare de un ridicol absolut. Dar la ce fraude se poate referi regulamentul Camerei Deputatilor, la cele din viitor?"

Nicusor DanFoto: Arhiva personala

Si presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a scris, intr-o postare pe Facebook, ca liberalii vor cere invalidarea mandatului de deputat al presedintelui PSD Liviu Dragnea, in baza prevederii din Regulamentul Camerei Deputatilor care spune ca alegerea unui deputat poate fi invalidata daca exista o condamnare definitiva pentru infractiuni legate de derularea procesului electoral.

Raluca Turcan a precizat ca PNL va vota in plenul Camerei pentru invalidare si are in vedere sesizarea Curtii Constitutionale.