Presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, vineri, ca "mi s-a parut ciudat ca domnul Tariceanu a fost la Cotroceni" si ca "in paralel cu intalnirile oficiale sa aiba loc si aceste intalniri informale (cu presedintele Klaus Iohannis - n.red.) ", adaugand ca "Ma astept ca domnul Tariceanu si domnul Constantin sa spuna cu cine de la PNL au avut intalniri". Dragnea a mai spus ca "Am incredere in domnul Tariceanu. Cu toate aceste presiuni, C.P. Tariceanu si Daniel Constantin nu s-au gandit nicio clipa sa rupa aceasta alianta (cu PSD - n.red.)".

Tariceanu si DragneaFoto: Agerpres

"Inainte de conferinta de presa am avut din nou intalnire cu domnul Tariceanu si cu domnul Daniel Constantin si trebuie sa recunosc ca am fost surprins", a precizat Liviu Dragnea.

Presedintele PSD considera ca "sunt oameni in Romania, de la cele mai inalte functii, la functii mai mici, politice, care nu reusesc sa inteleaga ce s-a intramplat duminica. Romanii au ales, au avut o optiune categorica."

El a adaugat ca "Este problema dumnealor ca umbla prin oras sa isi gaseasca un presedinte de partid, asa cum umblau prin oras sa isi gaseasca un candidat la functia de premier" (aluzie la PNL - n.red.).

Liviu Dragnea a precizat ca PSD va merge "cu toata deschiderea" la consultarile de la Cotroceni. El a adaugat ca "Mi-am dorit intotdeauna ca presedintele Romaniei sa fie presedintele tuturor romanilor, sa fie presedintele meu ca cetatean roman."

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, ca a avut o discutie informala cu liderul ALDE Calin Popescu Tariceanu care "nu s-a referit la PNL". Iohannis a refuzat sa precizeze daca a avut intalniri informale si cu alti politicieni.

La randul sau, copresedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca a avut o discutie cu presedintele Klaus Iohannis, dar nu la Palatul Cotroceni, iar in aceasta perioada "anumite contacte nu ar trebui sa surprinda pe nimeni".