Felix Tataru i-a raspuns pe Facebook lui Traian Basescu, dupa ce acesta a declarat miercuri ca strategia PNL de a-l face strateg de campanie a fost "o nebunie", afirmand ca este suprins si ca isi imagina ca fostul presedinte il cunoaste mai bine, avand in vedere ca au lucrat impreuna la sase campanii. Tataru afirma ca echipa sa ar merita scuze si ca jumatate dintre ce a facut PNL in campanie nu a fost realizat de echipa sa, admitand si ca a fost o campanie foarte grea cu un PNL aflat in dificultate.

Felix TataruFoto: HotNews.ro

Basescu a dat ca exemplu de ratare clipul - parodie cu Alina Gorghiu care ii spune unui copil sa fie atent ca Liviu Dragnea sa nu-i fure sendvisul, insa Tataru afirma ca nu el l-a facut si recunoaste ca a adus mari prejudicii partidului. "Felix Tataru e foarte bun daca-i da cineva idei si el sa le puna in practica, s afaca grafica. Dar ei l-au pus sa fie strategul campaniei, a fost o nebunie", a spus Basescu la RTV.

Basescu a dezvaluit ca nu Felix Tataru a gandit materialele sale din campania pentru primaria Bucuresti din 2000, materiale care au constituit o premiera in Romania prin umorul si ironia transmise. "In celebra campanie de la primarie, materialele haioase si spectaculoase le-au facut niste studenti la arhitectura, Felix Tataru doar le-a transpus grafic", a spus Basescu.

Mesajul lui Tataru:

"Domnule Presedinte Traian Basescu,

Sunt surprins de atitudinea dumneavoastra expusa alaturat.

Imi imaginam ca ma cunoasteti dupa sase campanii facute impreuna.

Si ca stiti ca nu am pretins niciodata ca as fi consultant politic sau ca as face marketing politic.

Ca si in cazul celor sase campanii facute pentru dumneavoastra, eu am condus o echipa de oameni care stiu sa faca foarte bine comunicare, pe care ati apreciat-o la momentul respectiv.

Echipa mea, zeci de oameni care au tras din greu pt campaniile facute impreuna de-a lungul anilor ar merita scuze.

Cunoscandu-ma catusi de cat, era usor sa realizati ca nu aveam cum sa facem noi filmuletul cu Alina Gorghiu (criticat de Basescu - n.r.) care a produs pagube foarte mari campaniei. De altfel, peste jumatate din ce s-a vazut semnat de PNL, nu e facut de noi.

Eu cred ca dumneavoastra cunoasteti foarte bine realitatea PNL, care nu este inca un partid, ci doua partide care inca nu s-au integrat.

Decenta ma impiedica sa intru in detalii despre cat de grea a fost aceasta campanie pentru noi si chiar si asa am facut tot ce tinea de noi ca sa ajutam un partid aflat in dificultate, dar care a inteles ca e nevoie sa se schimbe, incepand asta prin aducerea de oameni noi pe liste si sustinadu-l pe Dacian Ciolos.

Evident ca era loc de mult mai bine. Atat pe cat au fost: "Vin la Primarie", "Arde-i pe corupti", "Sa traiti bine", "Flacara Democratiei", "Arata-le ca tu ai puterea!", Ardeiul iute si alte multe idei venite de la echipa mea care nu merita atitudinea dumneavoastra de astazi.

Cat despre studentii de la arhitectura, ca in orice campanie, idei vin de peste tot. Si tot ce a fost bun si valoros am acceptat si chiar promovat. In beneficiul clientului nostru.

Campania Vin la Primarie din 2000 in care ati acceptat sa lansam "ardeiul iute" ca simbol al dvs a avut si cateva idei venite din alta parte. Daca dvs considerati ca acele idei au dus la castigul campaniei, de ce nu i-ati angajat pe studenti pentru celelalte 5 campanii?

Va doresc sa traiti bine!"