Primarul comunei Albestii de Muscel, din judetul Arges, Catalin Manta, a ramas fara mandat dupa ce a pierdut definitiv un proces cu Agentia Nationala de Integritate, care in anul 2012, pe vremea cand Manta era viceprimar, a constat ca edilul se afla in conflict de interese, scrie Agerpres.

Prefectul judetului Arges, Catalin Soare, a anuntat, marti, intr-o conferinta de presa, ca saptamana trecuta a semnat ordinul de incetare de drept, inainte de termen, a mandatului primarului comunei Albestii de Muscel, Catalin Manta.

Ordinul de prefect a fost emis in conditiile in care Catalin Manta, gasit in conflict de interese in anul 2012, pe vremea cand detinea functia de viceprimar, a pierdut definitiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie procesul prin care a contestat raportul de evaluare intocmit de Agentia Nationala de Integritate.

In luna mai a anului 2012, ANI a anuntat ca viceprimarul de la acea vreme al comunei Albestii de Muscel, Catalin Manta, a incalcat regimul juridic al conflictului de interese in materie administrativa, deoarece, desi era vicepresedinte al Asociatiei Crescatorilor de Animale si Proprietarilor de Paduri Albestii de Muscel (in perioada 2007 - 2011), a participat la deliberarea si adoptarea Proiectului de hotarare cu privire la prelungirea pe baza de act aditional al concesionarii suprafetei de 874 hectare teren izlaz si gol alpin catre Asociatia Crescatorilor de Animale si Proprietarilor de Paduri Albestii de Muscel si a Hotararilor nr. 12/23.07.2008 si 12/19.06.2009 ale Consiliului Local al comunei Albestii de Muscel, incalcand, astfel, prevederile art. 46, alin. 1 din Legea administratiei publice locale nr. 215/2001, cu modificarile si completarile ulterioare.

Potrivit ANI, dispozitiile art. 46, alin. 1 din Legea administratiei publice locale nr. 215/2001, cu modificarile si completarile ulterioare, prevad ca "nu poate lua parte la deliberare si la adoptarea hotararilor consilierul local care, fie personal, fie prin sot, sotie, afini sau rude pana la gradul al patrulea inclusiv, are un interes patrimonial in problema supusa dezbaterilor consiliului local".

Catalin Manta a contestat raportul ANI, insa acesta a ramas definitiv printr-o decizie a Inaltei Curti de Casatie si Justitie.