Presedintele demisionar al PNL, Alina Gorghiu, a declarat luni seara, la finalul sedintei conducerii centrale cu liderii organizatiilor care au avut rezultate peste media nationala la alegeri, ca decizia privind conducerea interimara pana la congres va fi stabilita marti prin votul Biroului Politic National (BPN), transmite News.ro.

Alina Gorghiu in studioul HotNewsFoto: Hotnews

"Discutia fost una informala, cu liderii organizatiilor care au luat scoruri peste media pe tara. Nu-i o decizie, nu-i o discutie in urma careia sa se ia decizii oficiale. S-a ajuns insa la o concluzie si anume ca pentru pozitiile care s-au vacantat si pentru interimat va fi o regula pe care o s-o respectam: meritocratia in partid si cei care au obtinut rezultate, aceia vor fi in opinia mea propuneri corecte pentru functiile interimare pe care si eu si Ilie Bolojan si alti colegi le-am eliberat. Maine veti vedea care sunt aceste propuneri pe care le vom face BPN si sper ca ele sa fie bine primite. Discutia a fost una cat se poate de deschisa, una consensuala si maine vor afla, inaintea dumneavoastra, colegii mei", a declarat Alina Goghiu.

Liderii de organizatii PNL care au obtinut rezultate peste media nationala a partidului la alegerile parlamentare au fost convocati la o sedinta luni seara, la ora 18.00, la sediul central al formatiunii. Sedinta a durat circa doua ore si jumatate.

Astfel, au venit in Capitala pentru a lua o decizie referitor la conducerea de moment a PNL liderii din Arad, Alba, Bihor, Bistrita-Nasaud, Botosani, Brasov, Calarasi, Caras-Severin, Cluj, Constanta, Hunedoara, Ilfov, Prahova, Salaj, Sibiu, Suceava, Timis, Vaslui, Vrancea si Diaspora.

Potrivit unor surse liberale citate de News.ro, sefii organizatiilor cu scoruri mai mari au opinii divergente in ce priveste conducerea interimara a partidului. Astfel, unii vor ca Alina Gorghiu si Ilie Bolojan sa-si exercite atributiile pana la Congresul de la inceputul lui 2017, in timp ce altii vor numirea unei alte echipe de conducere, printre numele vehiculate in partid fiind si cel al Ralucai Turcan, liderul organizatiei PNL Sibiu, una dintre cele trei care au castigat alegerile in circumscriptiile lor.

Gorghiu si-a depus mandatul luni, in urma rezultatului alegerilor parlamentare, despre care a spus ca este "un soc eletoral".

Alaturi de Gorghiu si Bolojan si-a mai depus demisia si Adriana Saftoiu, prim-vicepresedinte al PNL Bucuresti. Aceasta a scris pe Facebook, luni seara, ca face acest gest "solidar cu echipa".

"Mi-am dat demisia din funcţia de prim-vicepreşedinte, solidar cu echipa (desigur, pot să fiu autoironică şi să adaug că, pentru mine, să îţi dai demisia e deja a doua natură, nu mă definesc funcţiile), deşi, cu martori, am spus că nu e bine că ne păcălim. Procentul pe care l-am dat PNL (mai ales la Bucureşti) s-a confirmat. Nu e titlu de glorie, dar sper ca pe viitor să nu mai aud că sunt negativistă, pesimistă! Pentru simplu fapt că nu mă mint, indiferent care e miza! Şi era vizibil, pentru cei care nu au vrut confort, că strategia era perdantă. Nu din campanie! Ci cu mult înainte!" a scris viitorul deputat PNL.