Presedintele PNL Calarasi, Raducu Filipescu, a declarat luni ca actuala conducere nu mai poate ramane in fruntea partidului pentru a organiza Congresul, afirmand ca a lipsit "o mana de fier" si ca PNL trebuie sa puna capat solutiilor de import. In ceea ce priveste demisiile liderilor de filiale, Filipescu este de parere ca nu este cazul ca liberalii sa isi dea demisia in masa: "Nu cred ca este cazul sa ne dam demisia in masa ca nu suntem secta religioasa, suntem un partid." Despre Dacian Ciolos, Filipescu spune ca "Nu stiu daca il mai chemam in partid. L-a chemat USR", adaugand ca PNL trebuie sa puna capat solutiilor de import.

"Un Congres oricum ar fi trebuit sa avem in luna februarie sau martie. Acum cu atat mai mult Congresul se impune, dar nu putem sa il facem pana nu vom avea toate conferintele judetene la nivelul fiecarei organizatii. Acest lucru oricum ne va lua o luna sau doua, spre sfarsitul lunii februarie, inceputul lunii martie probabil va avea loc Congresul", a precizat liderul PNL Calarasi, Raducu Filipescu.

El a afirmat ca pastrarea actualei conduceri pentru perioada de interimat nu este posibila din moment ce Alina Gorghiu si Ilie Bolojan si-au dat demisia.

Liderul PNL Calarasi a adaugat ca PNL va alege un lider interimar care va organiza Congresul, afirmand ca "nu este musai sa fie liderul unei filiale in care s-a obtinut un scor bun" si ca acesta trebuie sa stea "drept si sanatos in fata liderului PSD".

"Trebuie sa fie o persoana care sa stea foarte bine si drept si sanatos in fata liderului PSD. (...) Trebuie sa fie o persoana foarte autoritara, in primul rand, sa poata sa conduca cu mana de fier partidul, ceea ce de fapt ne-a lipsit o perioada si care sa fie un foarte bun combatant in fata PSD. Mana de fier care ne-a lipsit si care trebuie sa apara", a subliniat Filipescu.

Intrebat daca Bolojan ar fi o solutie, el a raspuns ca mai sunt si altele: "La momentul de fata suntem intr-o criza din care trebuie sa iesim."

In ceea ce priveste demisiile liderilor de filiale, el este de parere ca nu este cazul ca liberalii sa isi dea demisia in masa: "Nu cred ca este cazul sa ne dam demisia in masa ca nu suntem secta religioasa, suntem un partid."

Intrebat ce ii transmite lui Dacian Ciolos, liderul PNL Calarasi i-a urat "multa sanatate si activitate bogata acolo unde va merge". Intrebat daca ii reproseaza ceva lui Ciolos, Filipescu a raspuns ca discutia nu are sens si ca liberalii isi fac singuri reprosuri pentru ca nu au castigat alegerile.

"Nu stiu daca il mai chemam in partid. L-a chemat USR", a mai spus el despre Ciolos, adaugand ca PNL trebuie sa puna capat solutiilor de import.