Cu doua ore inainte de inchiderea urnelor, la parterul sediului din Modrogan nr. 1, zeci de jurnalisti si cameramani vanau fara prea mare succes liberali. Singura care a coborat sa discute cu jurnalistii a fost Adriana Saftoiu. Prin fata camerelor au trecut si Vasile Blaga, Cristian Busoi, Eugen Nicolaescu si Ludovic Orban, insa s-au oprit doar pentru cateva zeci de secunde. Si asta pentru ca nu aveau cum sa traverseze cordonul de jurnalisti.

Bolojan, Ben-Oni si GorghiuFoto: Hotnews

FOTO: Colaj / Vasile Blaga (stanga) si Cristian Busoi (dreapta)

In ultima jumatate de ora dinaintea publicarii exit-poll-urilor, pe buzele tuturor jurnalistilor statea intrebarea "Cand vine Gorghiu?". Intr-un final a venit, cu fix 15 minute inaintea orei 21. La intrare, liderul PNL le-a spus jurnalistilor ca a fost o zi obositoare si a urcat la etajul cladirii cu promisiunea ca revine pentru declaratii peste un sfert de ora.

"Ii intrebam cand fac congresul", spune unul dintre zecile de jurnalisti aflati in camera de conferinte a PNL. "Ce congres? Ii intrebam cand isi dau demisia! Ce sa mai...", ii raspunde un altul, dupa afisarea rezultatelor sondajelor de tip exit-poll.

Intrebarile lor au ramas insa fara raspuns. Liderul PNL a refuzat sa comenteze rezultatul exit-poll-urilor, care aratau un scor de doar 21-22% in favoarea PNL.

"Nu o sa vin cu foarte multe declaratii sau informatii, dat fiind faptul ca rezultatele prezentate de exit-poll-uri sunt date partiale, de la ora 19, motiv pentru care o sa asteptam rezultatele de ora 21. Cred ca in cursul acestei nopti sau maine dimineata cel tarziu vom putea sa venim cu un rezultat bun pentru partidul national liberal", a declarat Gorghiu.

Intrebata de jurnalisti ce inseamna un rezultat bun, Gorghiu a spus, printre altele, ca nu doreste sa intre "in scenarii si alte detalii".

In timpul conferintei de presa, atat Gorghiu, cat si ceilalti lideri prezenti (printre care Leon Danaila, Adriana Saftoiu, Ilie Bolojan, Ben-Oni Ardelean, Hildegard Brandl), au incercat sa isi controleze nelinistea. Dintre toate intrebarile jurnalistilor, una singura a reusit sa-i faca mainile Alinei Gorghiu sa invarta necontrolat pixul si hartia pe care le avea in mana: Ati discutat cu premierul Dacian Ciolos?

"N-am vorbit cu Dacian Ciolos nici despre rezultat, nici despre voturi, nici despre altceva. E important sa vedem rezultatele ca ulterior sa putem sa discutam o strategie. Sigur ca, maine cel tarziu, vom avea aceasta discutie impreuna cu Dacian Ciolos, impreuna cu cei de la USR, sa vedem in ce masura se poate concretiza proiectul la care am pornit impreuna", le-a spus Gorghiu jurnalistilor prezenti.

Seara s-a incheiat pentru liberali, la sediul din Modrogan nr. 22, cu o conferinta de presa anulata si o demisie anuntata pe surse a Alinei Gorghiu. "De ce nu mai coboara (n.r - liderii pnl) la declaratii? intreaba reporterii, cu o ora inainte de mizeul noptii. "De bine ce stam..", le raspunde reprezentantul PNL. Demisia s-a amanat insa. Deocamdata.