Plenul Camerei Deputatilor nu a putut vota cerera DNA de incuviintare a urmaririi penale a deputului PSD Eugen Bejinariu, acuzat de abuz in serviciu, din lipsa de cvorum - la sedinta au fost prezenti doar 130 de deputati din necesarul de 177 (jumatate din numarul total). Deputatii vor mai face o incercare in acest sens lunea viitoare, cand este progrmata o noua sedinta de plen la ora 15.00.

Eugen BejinariuFoto: Camera Deputatilor

Comisia juridica a dat luni aviz favorabil cererii DNA. Avizul comisiei juridice este consultativ, dar obligatoriu procedural.

Bejinariu a fost prezent la sedinta pentru a isi sustine punctul de vedere.

Au fost 11 voturi "pentru", 5 "impotriva", un vot nul si doua abtineri.

Bejinariu a declarat luni ca le-a cerut colegilor parlamentari sa voteze conform constiintei, afirmand ca nu intentioneaza sa demisioneze din Parlament deoarece este nevinovat.

"I-am rugat pe colegii mei sa se uite pe materialul probator si sa dea un vot conform constiintei fiecaruia", a afirmat Bejinariu, dupa audierea sa in Comisia juridica, citat de Agerpres.

El a spus ca nu il surprinde decizia deputatilor din Comisia juridica de a da un aviz favorabil in privinta cererii de urmarire penala.

"Este decizia colegilor mei, mergem mai departe. Nu ma surprinde nimic, deoarece Comisia juridica da, in general, un vot pe forma si nu pe continutul dosarelor sau referatului transmis de procurori", a adaugat deputatul.

Bejinariu a aratat ca nu intentioneaza sa demisioneze din functia de deputat, asa cum au solicitat liberalii, deoarece se considera nevinovat.

"De ce sa demisionez cand acuzatiile de abuz in serviciu nu mi se par relevante, tinand cont ca toate acele documente pe care le-am semnat alaturi de alti ministri aveau toate avizele de la Ministerul Justitiei, Consiliul Legislativ. Nimeni nu a spus niciodata ca nu este asa", a sustinut Bejinariu.