Irina Radu, presedintele-director general al Televiziunii Romane, a declarat pentru News.ro ca urmeaza sa fie audiata luni in Parlament in legatura cu nedifuzarea interviului cu premierul Dacian Ciolos. Presedintele comisiei de cultura din Camera Deputatilor, deputatul Gigel Stirbu (PNL), a precizat pentru HotNews.ro ca audierea va avea loc la ora 14.00.

Irina RaduFoto: Agerpres

"Prin interzicerea inregistrarii cu Dacian Ciolos, TVR isi confirma statutul de televiziune de casa a PSD. Fara nicio legatura cu campania electorala care se desfasoara in aceste zile, inregistrarea cu premierul Romaniei avea ca subiect teme de larg interes pentru agricultori si fermieri. Sa ne amintim ca Dragnea a scos TVR de pe lista institutilor finantate de la bugetul de stat tocmai pentru a fi mai usor controlata de catre PSD. Astazi voi sesiza CNA pentru acest veritabil act de cenzura, act nepermis intr-o democratie europeana", a anuntat Stirbu, luni, pe pagina lui de Facebook.

Conducerea SRTv a decis amanarea difuzarii interviului acordat de premierul Dacian Ciolos emisiunii Viata Satului, informa duminica un comunicat de presa al TVR, precizand ca s-a luat in considerare perioada de campanie electorala si s-a dorit "evitarea oricaror interpretari".

Radu Carp, membru in CA al TVR din partea PNL, i-a cerut ulterior directorului general al TVR ca amanarea interviului cu Dacian Ciolos sa fie lamurita de Comisia de Etica.

Premierul Dacian Ciolos aprecia ca a onorat cu buna credinta o invitatie adresata de televiziunea publica premierului in functie, iar inregistrarea interviului a avut loc miercuri, au declarat HotNews surse guvernamentale.

Potrivit acestora, nu a existat nicio comunicare din partea TVR privind interviul acordat de Ciolos - unul pur informativ - pana sambata seara.

De aceea, premierul nu este de acord ca acesta sa fie difuzat pe spatiul electoral al vreunui partid si nici ca emisiunea sa fie difuzata in avans pe internet, au mai spus sursele citate.