Presedintele USR, Nicusor Dan, a criticat activitatea "deplorabila" a primelor 5 luni de mandat ale primarului general Gabriela Firea si a anuntat ca daca situatia va fi aceeasi la implinirea unui an de activitate, USR va lua in calcul organizarea unui referendum pentru demiterea edilului-sef, transmite Agerpres.

Gabriela FireaFoto: Agerpres

"Am vazut foarte mult populism si am vazut incompetenta in rezolvarea problemelor adevarate ale orasului. O sa asteptam pana la implinirea unui an de mandat. In situatia in care chestiunile vor continua in acest mod, luam in calcul convocarea unui referendum pentru demiterea primarului Firea la sfarsitul anului de mandat", a afirmat, duminica, intr-o conferinta de presa, Nicusor Dan.

El a apreciat ca, prin intrarea USB in Consiliul General al Municipiului Bucuresti, "vechilor partide a inceput sa le fie teama sa faca acele alocari de bani publici fara niciun fel de documente justificative prin faptul ca exista o opozitie reala".

"In al doilea rand, prin activitatea noastra, sunt cateva milioane de euro alocate eronat si care s-au intors in bugetul Primariei. Si in al treilea rand, bucurestenii au inceput sa afle ce se intampla in Primaria Generala. Modul acesta de lucru dorim sa-l continuam in activitatea noastra din Parlament, sa sesizam actele de coruptie, sa ne manifestam impotriva oricaror privilegii - acte de coruptie sau imunitati. Vom aduce la cunostinta publicului toata activitatea Parlamentului", a spus Nicusor Dan.

Presedintele USR a subliniat ca chestiunile referitoare la trafic, RADET nu au fost rezolvate si si-a exprimat nemultumirea fata de functionarea aparatului Primariei.