Conducerea SRTv a decis amanarea difuzarii interviului acordat de premierul Dacian Ciolos emisiunii Viata Satului, informeaza un comunicat de presa al TVR, precizand ca s-a luat in considerare perioada de campanie electorala si s-a dorit "evitarea oricaror interpretari.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE 18.25 Radu Carp, membru in CA al TVR din partea PNL, ii cere directorului general al TVR ca amanarea interviului cu Dacian Ciolos sa fie lamurita de Comisia de Etica.

UPDATE 14.09Ciolos nu este de acord ca TVR sa dea interviul de la "Viata Satului" pe spatiul publicitar electoral

UPDATE 12.38 In octombrie 2014Victor Ponta a beneficiat la "Viata satului" de o ora de publicitate electorala mascatacu un pahar cu lapte in fata

Ca invitat la emisiunea cea mai longeviva a televiziunii publice, asa cum a descris-o moderatorul Gabriel Gherghescu, lui Victor Ponta i s-a oferit prilejul sa intretina confuzia intre conditia de premier si cea de prezidentiabil si sa isi sporeasca vizibilitatea pe bani publici. Timp de o ora, Ponta si-a promovat asa-numitele succese, cel mai adesea la persoana intai, aratand ca este sustinatorul providential al agriculturii romanesti.

Potrivit TVR interviul cu Ciolos va fi difuzat dupa campanie sau in timpul unei emisiuni electorale, in spatiul alocat PNL, daca liberalii doresc acest lucru.

Pe de alta parte, comunicatul aminteste ca "premierul a fost invitat deja la TVR, in timpul acestei campanii electorale, participand la o emisiune live, pe TVR 1, o ora, saptamana trecuta, pentru a face bilantul unui an de guvernare."

Interviul a fost filmat miercuri, cand pe pagina de Facebook a emisiunii au fost postate imagini cu interviul luat lui Ciolos.

De asemenea, pe pagina de Facebook a emisiunii a aparut in noaptea de sambata spre duminica un anunt ca inregistrarea va fi transmisa in prima duminica de dupa alegeri.

Comunicatul TVR de duminica (sursa):

"Avand in vedere perioada de campanie electorala pe care o traversam, conducerea SRTv a decis amanarea difuzarii interviului acordat de premierul Dacian Ciolos emisiunii Viata Satului. Dorim evitarea oricaror interpretari care s-ar putea naste din mai multe motive.

Primul motiv decurge din faptul ca Premierul reprezinta imaginea de campanie a unui partid, ceea ce poate crea impresia unei emisiuni de campanie - si ar fi incorect; imaginea Premierului apare atat pe afisele cat si in clipurile electorale care se difuzeaza pe toate posturile, inclusiv la TVR. Un alt motiv este faptul ca in interviul acordat nu exista stiri la zi sau comunicari importante si urgente, care sa nu poata fi difuzate post-campanie electorala.

Nu in ultimul rand, adaugam ca Premierul a fost invitat deja la TVR, in timpul acestei campanii electorale, participand la o emisiune live, pe TVR 1, o ora, saptamana trecuta, pentru a face bilantul unui an de guvernare.

Emisiunile electorale la TVR se desfasoara pe spatii bine definite, respectand toate legile si regulile de desfasurare - Legea nr. 208 din 2015 privind alegerea Senatului si a Camerei Deputatilor, precum si Decizia nr. 592 a Consiliului National al Audiovizualului. Spatiile destinate partidelor au fost anuntate din timp, impartirea timpilor de antena fiind discutata cu acestea iar ordinea a fost trasa la sorti si comunicata.

Faptul ca anuntam aceasta reprogramare acum, nu face decat sa confirme ca a fost o decizie luata dupa analizarea tuturor aspectelor si pe care ne-o asumam in primul rand in fata publicului nostru. Si pentru ca informatia sa circule mai repede, in cazul in care prin discutii cu reprezentantii Premierului se va considera util, ne manifestam disponibilitatea de a difuza emisiunea pe TVR+ (in mediul on line) inaintea difuzarii pe TVR 1.

Tot in scopul echilibrului dorit, vom propune PNL (partid care este asociat si reprezentat de imaginea Premierului Ciolos) sa foloseasca spatiul electoral care i se cuvine prin distributia mai sus amintita, si pentru a difuza interviul premierului, sau parti considerate importante din acesta."