Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, sambata seara, la Romania TV, ca el si partidul sau doresc modificarea Constitutiei in anul 2017, pentru eliminarea imunitatilor tuturor demnitarilor, inclusiv in ceea ce il priveste pe presedintele tarii, noteaza News.ro

HotNews.roFoto: Hotnews

Dragnea a subliniat ca, de altfel, conform Constitutiei in vigoare, seful statului poate fi cercetat si acum, dar nu poate fi judecat si a dat asigurari ca, daca PSD va castiga alegerile, procurorii vor putea sa ancheteze pe oricine, fara nicio presiune.

"Eu vreau sa dispara imunitatile din Constitutia Romaniei, dar nu numai pentru parlamentari, ci si pentru presedintele Romaniei, si nu e vorba de Iohannis, ci de orice presedinte. Daca am spus ca nimeni nu e mai presus de lege, atunci nu exista... La noi nu exista posibilitatea ca, daca un presedinte de exemplu este prins cu sacul cu bani, daca omoara pe cineva, poate sa stea presedinte cinci ani de zile fara probleme. Or, asa ceva nu e in regula", a afirmat Dragnea.

El a mentionat ca, potrivit prevederilor constitutionale, presedintele poate fi judecat doar pentru inalta tradare.

"Dar daca face o fapta penala ingrozitoare, de ce sa nu dea socoteala? Eu nu cred ca va face sau nu stiu daca a facut, dar daca cumva a facut in legatura cu acele retrocedari de imobile? Si poate ar trebui sa stim. Nu avem dreptul sa stim?", a adaugat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a precizat, insa, ca si cu actuala Constitutie presedintele poate fi cercetat: "In Constitutie scrie ca presedintele nu poate fi judecat, nu scrie ca nu poate fi anchetat. Aceasta smecherie care a fost folosita pentru Traian Basescu nu ne pacaleste. Deci, presedintele poate fi anchetat, poate fi cercetat. Nu poate fi trimis in judecata decat atunci cand nu mai e presedinte, dar nimeni nu opreste pe nimeni sa-l cerceteze ca presedinte".