Co-presedintele ALDE, Daniel Constantin, a declarat sambata, la intalnirea cu reprezentantii sindicatelor din invatamant, ca deciziile Ministerului Educatiei sunt "cele mai gresite" din istoria invatamantului, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Vedeti prin actul de guvernare, prin candidatii pe care ii propun partidele care sustin Guvernul, atacuri la institutii fundamentale ale statului si societatii. In primul rand, familia. Avem candidati chiar membri ai Guvernului care ataca familia, care spun ca este de netolerat ca in Romania sa se modifice Constitutia si sa avem uniunea dintre barbat sii femeie", a sustinut Daniel Constantin la conferinta de presa organizata dupa intalnirea cu sindicatele.

El a adaugat ca atacuri de acest tip au loc, in opinia sa, si la adresa cultelor religioase: "Fie ca este greseala, s-a transmis o circulara sau cineva a interpretat-o in teritoriu, de la centru, care spune sa nu mai avem serbari decat la sfarsitul anului in invatamantul prescolar."

"La gradinita sa nu mai sarbatorim Craciunul. Nici pe vremea comunistilor nu am avut asa ceva", a mai spus Daniel Constantin.

El a mai afirmat ca zilele trecute a fost publicat un act normativ, prin care Academia Romana este catalogata ca institutie "de categoria a cincea, clasa a opta". "Daca Academia Romana este in aceasta categorie, conform Ministerului Educatiei, cred ca vom avea de suferit foarte mult", a mai spus Daniel Constantin.