Liderul UDMR, Kelemen Hunor s-a intalnit, miercuri, la Budapesta, cu premierul Viktor Orban, anunta biroul de presa al guvernului maghiar. Intalnirea are loc in contextul alegerilor parlamentare din Romania, care vor avea loc pe 11 decembrie. In acest context, partile au constatat “ cu multumire ca in privinta listelor de candidati si a pregatirilor pentru campanie s-a realizat o unire a fortelor maghiare”, a precizat Havasi Bertalan, secretarul de stat al Biroului de presa al Primului Ministru.

HotNews.roFoto: Hotnews

Orban Viktor si Kelemen Hunor au subliniat importanta existentei unei reprezentari maghiare puternice in legislativul roman, a mai declarat Havasi Bertalan. La intalnirea de marti, cei doi au trecut in revista situatia investitiilor de dezvoltare care sustin interesele maghiarilor din Romania si sunt finantate de statul maghiar, dupa care Kelemen Hunor l-a invitat pe premierul maghiar la o vizita in Satu Mare. Aceasta vizita se va efectua inca in acest an – a comunicat seful de presa al premierului.

UDMR se asigura in acest fel de sprijinul FIDESZ, partid aflat la guvernare in Ungaria, in campania pentru alegerile parlamentare din Romania.