Premierul Dacian Ciolos i-a eliberat miercuri din functii pe Mihai Cristian Marculescu, secretar de stat in cadrul Departamentului de Informatii si Protectie Interna, si pe cei doi subsecretari de stat, dupa ce Guvernul a decis desfiintarea Departamentului, potrivit Agerpres.

Decretele privind schimbarea lui Mihai Cristian Marculescu, Catalin Gadici si Marius Patriche au fost publicate miercuri seara in Monitorul Oficial.

Mihai Marculescu a fost numit secretar de stat la Departamentul de Informatii si Protectie Interna din cadrul Ministerului Afacerilor Interne prin decizie a premierului Dacian Ciolos la sfarsitul lunii august, dupa ce fostul sef al Departamentului Rares Vaduva a fost acuzat de abuz in serviciu si favorizarea infractorului.

Tot atunci au fost numiti in functii si cei doi subsecretari de stat.

Guvernul a decis la inceputul lunii noiembrie desfiintarea Departamentului de Informatii si Protectie Interna din cadrul Ministerului Afacerilor Interne si infiintarea Directiei Generale de Protectie Interna, noua structura urmand sa fie pusa sub control parlamentar.

Structura organizatorica si numarul de posturi ale DGPI sunt stabilite prin ordin al ministrului afacerilor interne. Echipa de comanda a DGPI va fi formata din specialisti in domeniu - cadre militare in activitate - fapt ce va garanta desfasurarea activitatii structurii in conditii de impartialitate si echidistanta, anunta Guvernul. Conducerea DGPI urma sa fie asigurata de un director general, numit in functie prin decizie a prim-ministrului, la propunerea ministrului afacerilor interne, cu avizul CSAT.