Presedintele PNL Alina Gorghiu a reactionat luni, pe Facebook, la declaratiile lui Liviu Dragnea, afirmand ca social-democratii au o campanie care a intrat in "faza pe intimidari" si ca Liviu Dragnea "viseaza la vremurile cand justitia era la cheremul PSD". De notat ca aceasta a fost a treia amenintare pe care Dragnea o face la adresa guvernului condus de Dacian Ciolos.

Ce spune Gorghiu:

"Campania PSD a intrat in faza pe intimidari, dl Dragnea viseaza la vremurile cand justitia era la cheremul PSD. Dragnea crede ca plangerile penale ne sperie, ca o campanie agresiva de denigrare a PNL si a lui Dacian Ciolos ne va inchide gura, ne va opri din a spune cat de populisti si demagogi sunt pesedistii. Asa au procedat si Nastase, si Iliescu. Acelasi discurs il au si urmasii lor, Ponta si Dragnea: ameninta cu puscaria, cu plangeri penale, cu represiunea, le e draga cenzura. Dar romanii au stiut sa reactioneze, prin vot, la brutalitatea lor si la lipsa lor de structura democratica.

Nimic nu suna mai fals decat cuvantul "dreptate" din gura dlui Dragnea. Liviu Dragnea si PSD ne-au aratat de nenumarate ori ce inseamna dreptatea, in viziunea lor:

Le-au facut suficienta dreptate romanilor din diaspora, in 2014, cand i-au impiedicat sa voteze.Le-au facut dreptate si romanilor din comunitatile conduse de baronii PSD, unde stiti cat de greu o duc oamenii si cat de bine au dus-o baronii. Majoritatea PSD le-a facut dreptate romanilor si cand i-a pus deasupra justitiei pe dl Oprea si pe alti politicieni care au dobandit, prin votul colegilor, imunitate in fata justitiei.

Dreptatea PSD, dupa 11 decembrie, inseamna un stat al imunitatilor. Frontul anti-justitie va fi institutionalizat, planul pentru suspendarea Presedintelui va deveni realitate; angajamentul Romaniei pentru Aparare - 2% din PIB - va fi abandonat, ca si orientarea externa catre Vest. De dreptatea prost inteleasa a PSD-ului romanii se pot lipsi."

Dragnea a declarat, duminica, la Romania TV, ca, in cazul in care PSD va castiga alegerile, va fi dus la indeplinire sloganul USL, "Dreptate pana la capat", iar cei pe care ii considera responsabili de greselile ultimului an vor trebui sa "plateasca", in instanta, precum Klaus Iohannis, Dacian Ciolos, dar si ministrii sai.

"As vrea sa se apropie dreptatea de toti. Daca vom castiga alegerile vom face ceea ce am promis cu USL, dar din pacate USL s-a rupt. Vom face dreptate pana la capat. (...) Sa plateasa toti pentru tot raul pe care l-au facut. Toti. Indiferent despre cine e vorba", a spus Liviu Dragnea, facand referire la declaratiile lui Klaus Iohannis, privind politicienii care ataca justitia pentru ca simt ca "dreptatea se apropie" de ei.

Intrebat daca se refera si la presedinte cand spune ca trebuie sa "plateasca toti", Dragnea a confirmat, enumerand si alte persoane: "Trebuie duse la capat anchetele referitoare la case, de exemplu, ca tot ii place sa vorbeasca despre dreptate. Dreptatea sa se apropie de toti. Premierul Ciolos trebuie sa plateasca impreuna cu ministrul Culturii si cu ceilalti oficiali si functionari implicati in marea frauda de la Cumintenia Pamantului. Acolo s-a incalcat legea de la inceput si si acum se incalca. Trebuie sa plateasca ministrul Sanatatii pentru prejudiciul urias pe care l-a adus bolnavilor din Romania, atat bolnavilor de hepatica C, cat si milioanelor de romani bolnavi, pentru care nu a vrut sa scada preturile la medicamente."

Este a treia amenintare pe care Dragnea o face la adresa guvernului condus de Dacian Ciolos.

Pe 7 noiembrie, Dragnea a declarat ca i-a cerut presedintelui Camerei Deputatilor, Florin Iordache, sa studieze articolul din Codul Penal care prevede pedepsirea cu inchisoare a raspandirii informatiilor false, cu referire la pozitia Guvernului privind cresterile salariale.

Cu cateva zile inainte, intr-o emisiune la Antena 3, el a declarat despre campania de achizitie a "Cuminteniei Pamantului" ca "incepe sa miroasa tot mai mult".

Guvernul nu a transmis inca o reactie.