Partidul National Liberal mizeaza la parlamentarele din decembrie pe rezultate mult mai bine decat la alegerile locale, a declarat, duminica, in cadrul unei conferinte de presa, presedintele formatiunii politice, Alina Gorghiu, citata de Agerpres.

Alina GorghiuFoto: Agerpres

"Mizez pe un scor national mai bun decat la locale. N-am sa dau procente. Scorul pe care PNL il va avea trebuie sa ii ofere posibilitatea sa fie in centrul viitoarei guvernari, sa faca viitoarea majoritate parlamentara care sa-l propuna pe Dacian Ciolos prim-ministru. Sa dau procentele ar insemna sa fac o declaratie hazardata", a declarat presedintele PNL, Alina Gorghiu.

Ea a reamintit ca, desi sondajele facute publice in ultima vreme arata o diferenta intre PSD si PNL, acelasi lucru se intampla si inainte de alegerile locale din iunie, dar rezultatele finale au stat altfel.

"Inainte de alegerile locale, sondajele pesediste ne dadeau in fiecare saptamana tot cu doua procente in minus. Ajunsesem la scoruri negative. Evident ca tot de la 20 si ceva la suta am pornit la locale, iar PSD de la vreo 45. Va aduc aminte ca la locale diferenta a fost pana la urma de cinci procente. Nici nu se pune problema sa avem vreun recul. Obisnuiti-va cu sondajele pesediste. Vor fi trei saptamani in care veti afla ca pornim de la 12 procente, ca pornim de la 14, ca pornim de sub nivelul marii si veti vedea in realitate care va fi deznodamantul pe data 11 decembrie", a mai afirmat Alina Gorghiu.

Liderul PNL a reamintit ca o situatie similara a fost si la alegerile prezidentiale, cand PNL a pornit in alegeri cu sanse reduse de castig.

"La prezidentiale am patit acelasi lucru. Nu existam, nu aveam nicio sansa, dar pana la urma sa stiti ca alegatorul din Romania nu este doar inteligent, dar nici nu se lasa manipulat de sondaje care ar vrea sa schimbe soarta alegerilor din Romania. Le spun tuturor ca nu-mi este frica de optiunile pe care electoratul le are pentru ca stiu care este reteta pe care o propune PSD. De data aceasta aceasta competitie, in opinia mea, este favorabila PNL", a spus Alina Gorghiu.

Presedintele PNL Alina Gorghiu si primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, care este si secretarul general al formatiunii politice, au fost prezenti duminica seara la lansarea candidatilor filialei iesene la alegerile parlamentare din 11 decembrie. Evenimentul s-a desfasurat la Hotel International, in prezenta a cateva sute de membri si simpatizanti.