Alegerea unui nou presedinte al Autoritatii Electorale Permanente este necesara, insa este imposibil ca in aceasta perioada Parlamentul sa se reuneasca in conditii de cvorum, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa sustinuta la Resita, presedintele Camerei Deputatilor, Florin Iordache, potrivit Agerpres.

"Institutia va functiona, oricum, in continuare. Teoretic, Parlamentul ar trebui sa se intruneasca pentru numirea unui nou presedinte al AEP. Din cauza faptului ca exista doua categorii de colegi, care candideaza si care sunt mai interesati de campania electorala, si colegi care nu mai candideaza, va fi foarte greu sa avem un cvorum pentru alegerea acestuia. Eu nu cred ca pana in luna februarie, cand va veni noul Parlament, vom putea alege o noua conducere la Autoritatea Electorala Permanenta. Alegerea noii conduceri este necesara, dar este imposibil ca Parlamentul sa se reuneasca, in conditii de cvorum, pentru a desemna un nou presedinte al Autoritatii Electorale Permanente", a afirmat presedintele Camerei Deputatilor.

Potrivit legii, in cazul in care presedintele AEP se afla in imposibilitatea de a-si exercita sarcinile, unul dintre vicepresedinti va prelua atributiile. In opinia lui Iordache, o alta problema care deriva de aici se refera la faptul ca fosta presedinta a AEP, Ana Maria Patru, era si componenta a Biroului Electoral Central, care in aceasta perioada va functiona cu o persoana mai putin.