Liderul filialei de tineret al ALDE Valcea anunta intr-un comunicat de presa ca intreaga organizatie pleaca din partid si se inscrie in PNL, acuzand "dezinteresul" pe care conducerea partidului l-a manifestat fata de tineri si faptul ca listele de candidati "abunda de traseisti si oameni de casa ai presedintelui partidului la nivel local".

"Am intregul sprijin al organizatiei pe are o conduc atunci cand afirm ca demisia noastra, in bloc, este consecinta directa a dezinteresului pe care conducerea partidului l-a manifestat fata de tineri" afirma Daniel Cimpeanu in comunicatul trimis presei.

"Tinerii nu au niciun cuvant de spus in ALDE Valcea, chiar daca efortul lor e necesar in fiecare campanie electorala. Proiectele noastre, dorintele noastre, ale tinerilor, nu au reusit sa atraga atentia niciunui lider ALDE de la Valcea. De fapt, singurii tineri din ALDE Valcea care conteaza pentru conducerea partidului sunt cei aflati in prag de pensie sau deja pensionari. Tinerii onesti, care au dorit sa se profesionalizeze politic in ALDE, atrasi de ideea unui partid nou, liberal, au descoperit in scurt timp ca drumul ales este unul infundat. Acestea sunt motivele pentru care, impreuna cu toti colegii mei din organizatia de tineret ALDE Valcea, am luat decizia de a parasi acest partid. Ca o previziune personala, am convingerea ca, in viitorul apropiat, singurii tineri ramasi in ALDE vor fi cei care, prin diferite legaturi mai putin stiute, sunt conectati direct la presedintele filialei valcene" explica acesta.

"In mod firesc, noi am ales Partidul National Liberal comparand listele sale cu cele depuse de ALDE, care abunda de traseisti si oameni de casa ai presedintelui partidului la nivel local" mai spune acesta, laudand in continuare felul in care Pentru orice om cu principii si logica, modul in care "PNL a decis sa promoveze nu doar tineri, dar si reputati specialisti care nu au mai facut politica anterior".