Copresedintele ALDE Calin Popescu-Tariceanu si Coalitia pentru Familie reprezentata de Mihai Gheorghiu, presedinte al Comitetului de Initiativa, au semnat, luni, un protocol cu privire la organizarea unui referendum national pentru revizuirea Constitutiei Romaniei, referitor la redefinirea notiunii de familie. Tot luni, PNL a votat in Biroul Politic sa sustina Coalitia pentru Familie si organizarea referendumului, cel mai probabil in luna aprilie.

"Acest demers vine ca urmare a unei initiative fara precedent a societatii civile, semnata de peste trei milioane de cetateni cu drept de vot, care solicita inlocuirea in art. 48, din Constitutia Romaniei, a termenului 'soti' cu sintagma 'barbat si femeie', asa incat alineatul 1 al art. 48 sa aiba in viitor urmatoarea formulare: 'Familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie, pe egalitatea acestora si pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor", se arata intr-un comunicat de presa al ALDE, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, prin semnarea acestui protocol ALDE va sustine adoptarea legii de revizuire, dar si a legii privind organizarea si desfasurarea referendumului de revizuire, astfel incat organizarea scrutinului popular sa poata avea loc in luna aprilie 2017.

Astfel, PSD, PNL si ALDE sunt de acord cu organizarea referendumului in luna aprilie a anului viitor.